Barion Pixel Tényleg hasznos a méregtelenítés a kedvencednél? Hogyan kell csinálni? – Coloré

Tényleg hasznos a méregtelenítés a kedvencednél? Hogyan kell csinálni?

2023. 09. 23.

Ahogy az emberek esetében, úgy a kutyáknál is érdemes lehet méregtelenítés tartani. Egészséges állatoknál évente kétszer-háromszor hasznos beiktatni egy kúrát, de beteg, allergiás állatoknál akár növelni is lehet a gyakoriságot.

Miért van szüksége a házikedvenceknek méregtelenítésre?

A mai világban folyamatosan szívjuk be a mérgeket. A levegőben és a vízben, de az ételekben is lehetnek egészségtelen anyagok. Így van ez a kutyákkal is. Ők is szívják be a szmogot, isszák a csapvizet, szedhetnek gyógyszert, a bolha és kullancs elleni szereket.

Hogyan károsítják a méreganyagok a kedvenced?

Idővel háziállataink szervezete képtelenné válik arra, hogy a felhalmozódott méreganyagokat kiürítse. A belső és külső toxinok végül veszélyes helyzeteket vagy betegségeket eredményezhetnek, beleértve a májelégtelenséget, az allergiás reakciókat, a légzési elégtelenséget és az emésztési problémákat.

méregtelenítés
Kép forrása: Joe Caione / Unsplash

Mit tehetsz?

1. Böjt

A méregtelenítés egyik alap lépése, hogy hetente egyszer böjtöltesd az állatod. A vadonban a kutyák ősei nem tudtak minden nap enni, így ezt imitáld a böjtöléssel. Megnyugtatja az emésztőrendszert, és lehetővé teszi a kutya szervezetének a méregtelenítést. Ilyenkor mindig gondoskodj arról, hogy legyen neki megfelelő mennyiségű vize, lehetőleg tiszta és szűrt, ha csapvízről van szó. Ha nem szeretnél túl szigorú lenni, készíthetsz neki levest csontokból, zöldségekből, húsdarabokból. Persze, a csontokkal csak óvatosan!