Barion Pixel 8 hasznos kütyü, ha kisállatot tartasz a lakásban – Coloré

8 hasznos kütyü, ha kisállatot tartasz a lakásban

2023. 05. 21.

Ahogy fejlődik a technológia, úgy egyre több kütyüt dobnak a piacra, ami megkönnyíti a gazdik életét a kisállataikkal. Ezek az eszközök nemcsak egyszerűbbé teszik a hétköznapokat, hanem meg is nyugtatják a gazdikat, kedvencük biztonságban van.

1. Nyomkövetők

Egyre több fajta GPS nyakörv közül válogathatunk, amelyek követik a kisállatok minden rezdülését. Ezek segítségével mindig tudhatod, hogy merre jár a kedvenced. Ha véletlenül szem elől tévesztenéd, netalán elszökne, segít abban, hogy hamar megtaláld.

Ezek az eszközök vízállók, valós idejű követéssel és hosszú élettartamú elemekkel. Ezek a nyomkövetők a GPS, a Wi-Fi és a mobiltechnológia kombinációját használják a lehető legpontosabb nyomkövetés biztosítására, így mindig tudni fogod, hol van a kutyád vagy macskád.

Ezenkívül a tulajdonosok mérhetik kutyáik alvási szokásait, napi célokat tűzhetnek ki, nyomon követhetik a fejlődését, megtekinthetik a tevékenységi grafikonokat, és információkat kérhetnek le a változásokról. Ilyen alkalmazás például a Whistle Go vagy a Tractive DOG 4, azonban mindkettő előfizetéses.

2. Okos etető

Egy intelligens etetőgép kutyák és macskák számára egyaránt hasznos lehet. Például a Petnet felméri kedvenced táplálkozási igényeit, és egyéni etetési tervet készít.

Emellett figyelmeztet, ha további eledelt kell vásárolnod. Természetesen kézzel is beállíthatod az etetési ütemtervet a laptopodról vagy a mobilodról valós időben, bárhonnan. Végül pedig a Petnet segítségével napi, heti vagy havi szinten nyomon követheted kedvenced kalóriabevitelét. Az etető rendelkezik állapotjelző LED-ekkel, mikro USB-vel, illetve ételszint-érzékelővel is.

kisállat
Kép forrása: Mila Naumova / Getty Images

3. 360°-os kutyakamera

A Furbo 360°-os kutyakamerával figyelemmel kísérheted a kedvenced minden tevékenységét. 360 fokos kilátással rendelkezik, így bármilyen szögben simán forgatható. 1080p felbontású, 4-szeres digitális zoommal, színes éjjellátóval és kiváló minőségű mikrofonnal szerelték fel. A Furbo 360°-os kutyakamerának beépített hangszórója van, sőt, egy ugatásjelző funkcióval is rendelkezik.

Lehetővé teszi, hogy felhívd a kisállatod, amikor távol vagy, így kiküszöbölheted a szeparációs szorongást. A kedvenced felügyelete mellett csemegét is kínálhatsz kutyádnak. 100 darab jutalomfalat tárolására alkalmas. 

4. Kutyamonitor

Kíváncsi vagy, mikor pihen, vagy játszik a kutyád? Nyugodt-e vagy izgatott? A FitBark mindezt felügyeli helyetted, hogy tájékozódhasson a kisállatod általános egészségi állapotáról. Nyomon követi a kedvenced tevékenységét és alvását, majd részletes egészségügyi jelentést kínál. Ennek eredményeként tisztában lehetsz azzal, hogy kutyád elég aktív-e, azonnal látni fogod, ha megváltoztak a szokásai, ami egy betegség gyors elkapását is jelentheti.

A FitBark a hét minden napján, 24 órában figyeli a kutyád tevékenységét. Hat hónapos akkumulátor-élettartamú, vízálló és tartós anyagból készült. Bluetooth 4.0 kapcsolattal rendelkezik, és lehetővé teszi kedvenced egészségügyi jelentéseinek megosztását a barátaiddal vagy a családoddal.

5. Hűtőmatrac

Jön a nyár, a meleg, ami nagyon megterhelő lehet a kutyáknak, akár a macskáknak is. Szerencsére egyre több lehetőség van arra, hogy lehűtsd a kisállatod a forróságban. A hűtőmatracok speciális zselés anyaggal vannak feltöltve, ami az állat súlyától aktivizálódik és lehűl. Kellemes hűvös fekvőhelyet biztosítva a kedvencednek.

6. Hűtőmellény

Hasonlóan működik a hűtőmellény vagy hűtőnyakörv. A mellényt vízbe kell áztatnod, majd kicsavarnod belőle a felesleges vizet, és ráadnod a kutyádra. Többféle közül választhatsz, többféle technikát használnak az elkészítésükhöz, de a lényeg mindegyiknél, hogy kellemes hőmérsékletet biztosít a kutyádnak. Vannak azonban kisállatok, akik nem szívesen viselik a mellényeket, nekik találták ki a nyakörv vagy kendő verziókat, amik ugyanazon az elven működnek, mint a mellények.

7. Kisállat szökőkút

Adj a kedvencednek friss, szűrt és egészséges vizet inni akkor is, amikor távol vagy. A Veken kisállat szökőkút alacsony fogyasztású és rendkívül csendes, 2,5 literes vízkapacitással. Kiváló minőségű BPA-mentes anyagból készült, amely tartós és könnyen tisztítható. Három üzemmódja van: buborék, vízesés és szelíd szökőkút. Háromszoros szűrőrendszerrel rendelkezik, és három csereszűrőt adnak hozzá. 

8. Önjáró porszívó

A kisállat tartás mindennapi vele járója az állat szőr. Csupa jó dologgal jár, ha kiskedvenced van, azonban az örökös takarításról te is biztosan lemondanál szívesen. Az önjáró porszívók megkönnyítik neked a mindennapokat, ugyanis elég beindítanod és már foglalkozhatsz is valami teljesen mással.

Ezek hatékonyan eltávolítják a háziállatok szőrét a padlóról vagy a szőnyegről. Térképet készítenek a lakásról, és annak segítségével navigálnak a szobákban. Sőt, egyes daraboknak még felmosó funkciójuk is van.

kisállat
Kép forrása: Pexels / Cottonbro Studio

Forrás: Geekflare, Pocket-lint

Borítókép forrása: Pexels / Blue Bird