Barion Pixel Azt hitte, sosem láthatja többé a fiát, 20 év után újra egymásra találtak – Coloré

Azt hitte, sosem láthatja többé a fiát, 20 év után újra egymásra találtak

2022. 06. 17.

Holly csupán 15 éves volt, amikor életet adott fiának, Benjaminnak, így nem volt más választása, le kellett mondania róla. 20 év után azonban újra egymásra találtak.

Sokban különbözünk egymástól, valami azonban mindannyiunkban közös: szüleinktől kapjuk az életünket, lényünk alapköveit, amelynek köszönhetően az évek múlásával egyre jobban megértjük, kik is vagyunk, és honnan jöttünk. Ám ez nem mindenkinek adatik meg: az örökbe fogadott gyerekek közül sokan nem ismerik biológiai szüleiket, így nem kaphatnak választ a kérdéseikre. Holly Shearer fia, Benjamin Hulleberg élete azonban szerencsés fordulatot vett, húsz év után ismét találkozhatott vér szerinti édesanyjával.

Anya és fia szívmelengető története

A középiskolai helyettesítő tanárként dolgozó Benjamin kiskora óta tudja, hogy adoptálták. Nevelőszülei Angela és Bryan Hulleberg, ám vér szerinti édesanyjának csupán a keresztnevét tudta – Holly. A fiú azonban eldöntötte, felkutatja elveszett anyját. Már csak azért is, mert nevelőszülei a kezdetektől fogva tisztelettel és szeretettel beszéltek neki a nőről.

Anya és Fia A Kórházban
Holly mindössze 15 éves volt Benjamin születésekor (Kép forrása: St. Mark’s Hospital via Bored Panda)

Holly Shearer sem felejtette el soha azt a húsz évvel ezelőtti hálaadást, amikor – mindössze 15 évesen – világra hozta kisbabáját. „Megérdemelt egy igazi anyát és apát, egy otthont, ahol játszhat, egy kutyát… vagyis mindent, amit én akkor nem adhattam meg neki” – nyilatkozta Holly a KSL TV riporterének.

Az örökbefogadás napja keserédes volt Angelának és Bryannek. Noha borzasztóan vágytak már egy kisbabára (aki természetes úton nem fogant meg), aggódtak Hollyért, aki élete legnehezebb döntését hozta meg azzal, hogy lemondott fiáról. Ahogy Angela fogalmazott, Holly teljes szívvel és lélekkel szerette Benjamint az első pillanattól kezdve.

Bár teltek-múltak az évek, Holly szeretete változatlan maradt. „Mindig ő {Benjamin} járt a fejemben. Egy érzelmi hullámvasúton ültem, de az ünnepek és a születésnapok voltak a legrosszabbak.” Hullebergék levélben tartották vele a kapcsolatot, illetve képeket is rendszeresen küldtek neki a kis Benjaminról. Három évvel később, az örökbeadó ügynökség 2014-es bezárását követően azonban megszakadt a kapcsolat. Mivel a két családot semmi sem kötötte össze, és Holly csak keresztnévről ismerte a szülőket, tehetetlennek érezte magát. De így is egyfolytában a fiára gondolt.

A közösségi média fellendülése új fejezetet nyitott Holly életében: hosszas keresgélés után megtalálta Benjamin Facebook profilját. „18 éves volt, amikor rátaláltam, onnantól kezdve sokáig mégis hezitáltam” – magyarázta. „Annyi minden történt az életében… az utolsó dolog, amire vágytam az az, hogy felforgassam. Ezért csak távolról figyeltem őt.”

Anya és Fia Benjamin
A kis Benjamin (Kép forrása: St. Mark’s Hospital via Bored Panda)

Mindeközben Benjamin évekig kereste a vér szerinti édesanyját. Leveleket írt, feliratkozott egy, az örökbefogadott személyeket tartalmazó nyilvántartásba, még DNS-tesztet is csináltatott, hiába. Egy napon azonban minden megváltozott. Üzenetet kapott a nőtől a Facebookon, amiben boldog születésnapot kívánt neki. „Pontosan emlékszem arra a pillanatra, amikor megkaptam az értesítést. Gépkezelőként dolgoztam, és a 15-ös géphez osztottak be” – meséli Benjamin. „Éppen szünetem volt, amikor pittyegett a telefonom, és megláttam az üzenetét, ami így szólt: boldog születésnapot! Remélem csodásan telik a napod!” Mivel a jókívánság egy idegentől érkezett, Benjamin ezt válaszolta: „Szia, ismerjük egymást?”

Holly összeszedte a bátorságát, és elmagyarázta: „Nem ismersz engem. Megértem, ha számodra furcsa, hogy idegenként rád írok. 20 évvel ezelőtt meghoztam életem legnehezebb döntését, és örökbe adtam a gyönyörű kisbabámat egy csodálatos családnak. Nem áll szándékomban fenekestül felforgatni az életedet. Minden nap gondolok rád, és végre volt erőm üzenetet küldeni neked. Boldog születésnapot kívánok.”

Benjamint derült égből villámcsapásként érte a dolog. Évek óta kereste az anyját, de végül mégis Holly talált rá. „Sírtam, de ezek örömkönnyek voltak” – mondta a fiú. „Erre a napra vártam húsz éve, és nem tudtam elhinni, hogy végre megtörténik.” Holly kicsit megdöbbent azon, hogy Benjamin azonnal találkozni akart vele, hiszen nem erre számított. Abban maradtak, hogy másnap együtt vacsoráznak, amire a családjuk minden tagját elhívják.

Anya és Fia
Anya és fia húsz év után újra együtt (Kép forrása: St. Mark’s Hospital via Bored Panda)

Benjamin nem akart tovább várni, elég volt az elmúlt húsz év. Megtalálta a gyökereit. Ráadásul épp november 20-án, ami nem csupán a születésnapja, de Amerikában a Nemzeti Örökbefogadás Napja. November 21-én tehát a két család végre egyesült, Holly újra találkozhatott Angelával és Bryannel, Benjamin pedig megismerhette a féltestvéreit. A több mint három órásra sikeredett összejövetel azonban még egy váratlan meglepetést tartogatott: kiderült, hogy tudtuk nélkül Benjamin és Holly ugyanabban a kórházban dolgoztak az elmúlt két évben. Benjamin önkéntes volt az újszülött intenzív osztályon, míg Holly ugyanott orvosi asszisztens. Szerencsére most már soha többet nem kell elválniuk.

Borítókép forrása: St. Mark’s Hospital via Bored Panda