Barion Pixel A Netflix Megfigyelő című sorozata kiakasztotta a nézőket – ez a 3 fő oka – Coloré

A Netflix Megfigyelő című sorozata kiakasztotta a nézőket – ez a 3 fő oka

2022. 10. 18.

A Megfigyelő című sorozatot epekedve várták a streaming csatorna előfizetői, ám úgy sorjáznak a negatív kommentek és kritikák, hogy a készítők valószínűleg elbújnak szégyenükben.

Izgalmat, rettegést, nagy fordulatokat és komoly detektívmunkát ígértek a Megfigyelő előzetesei, ráadásul remek színészeket is megnyertek a projektnek, ami egy család igaz történetén alapszik. Minden igyekezet ellenére a Watcher, azaz a Megfigyelő mégis közfelháborodás tárgyát képezi, és rajongók ezrei ítélték oda neki a valaha volt leggyengébb, legrosszabb sorozat befejezés képzeletbeli díját.

Megfigyelő
Forrás: Netflix

A Megfigyelő egy hétrészes sorozat, ami horrornak eléggé vérszegény, thrillernek nem elég misztikus, viszont sima drámának azért túl csavaros és ijesztgetős. A széria egy 2014-es, valós sztorit dolgoz fel, amely New Jersey külvárosában játszódik. Egy hatalmas, rusztikus álomotthont vásárol meg egy család, akik a beköltözés után furcsa, sőt egyre rémisztőbb leveleket kezdenek kapni valakitől, aki figyeli őket.

A meglehetősen ijesztő és sok titkot rejtegető szomszédságban mindenki gyanús, de végül már a család tagjai egymásra is gyanakodnak, úgy eluralkodik a paranoia. A valóságban három évig keserítette meg a család életét a leskelődő, aki ijesztő részletességgel tudott a családtagok dolgairól. És a valóságban végül sosem derült ki, hogy ki is áll a háttérben.

Megfigyelő
Forrás: Netflix

A Netflix adaptációban Naomi Watts és Bobby Cannavale alakítják Dean és Nora Brannockot, akik New Jersey külvárosában költöznek be az álomotthonukba. A főszereplők között ott a 61 éves Jennifer Coolidge (Stifler mamája, Fehér Lótusz), aki az ingatlanügynököt alakítja, de a színészgárdát erősíti Mia Farrow is, mint az egyik hátborzongató szomszéd.

A Megfigyelő lehetne akár nagyon jó sorozat is, mert a színészi játékok tényleg zseniálisak (a szinkron már kevésbé), és sikerült pár igazán jó fordulatot, illetve feszültséget is beletenni, de ha valaki látta a Clickbait-et vagy az Idegent, azokhoz mérve nagyot fog csalódni.

A Megfigyelő ugyanis három okból is alulmúlta a várakozást és váltott ki felháborodást.

Zavaros

A történet végül annyira összekuszálódik, hogy a készítők már maguk sem vették a fáradságot, hogy kibogozzák, és helyükre rakják az elemeket. Sok az ellentmondás. és számos megoldatlan és megválaszolatlan dolog marad.

Kidolgozatlan

Bizonyos történetszálak nagyon ígéretesnek és érdekesnek indultak, aztán semmi nem lett belőlük (például a pince vagy az irodalom tanár). Pedig akár rájuk is lehetett volna építeni a befejezést, ami végül az utolsó gyenge láncszem.

Szörnyű végszó

Pocsék lezárás és bugyuta befejezés, ami miatt az emberek nagy része felteszi a kérdést magában: volt-e értelme egyáltalán ennek az egésznek így? Mi a mondanivalója a történetnek? Tényleg megérett az emberiség a pusztulásra?

Forrás: dailymail.com

Borítókép forrása: Netflix