Barion Pixel 2022-es fesztiválkörkép: Volt, Balaton Sound, Ultra Europe… – Coloré

2022-es fesztiválkörkép: Volt, Balaton Sound, Ultra Europe…

2022. 03. 16.

A koronavírus-járvány lecsengése folytán 2022-ben már több hazai és nemzetközi fesztivál is kilátásban van. Lássuk, melyek ezek, s milyen felhozatallal várják a bulizásra kiéhezett látogatókat!

A hazai felhozatal

Telekom Volt Fesztivál

2022. június 21-25. között kerül rendezik meg a Telekom Volt Fesztivált a soproni Lővérek szomszédságában. Az 1993 óta futó összejövetel (a két elmaradt évet bepótlandó) ezúttal olyan nevekkel rukkol elő, mint a Muse, a Sum 41 vagy a The Killers, utóbbi banda idén új albummal debütált, így újdonságokból is bőven csemegézhetünk a koncert alatt. Az eklektikus esemény bővelkedik továbbá magyar előadókban is, így például a bulizhatunk a Bohemian Betyars koncertjén, de ott lesz még a Hiperkarma és a Bagossy Brothers Company is. 

Balaton Sound

Kevésbé a változatosságról, inkább az elektronikus dallamokról szól a Balaton Sound, amely idén 2022. június 29. és július 2. között lesz Zamárdiban. A Volthoz hasonlóan a Sound is erős felhozatallal örvendezteti meg a rajongókat, hiszen az EDM krémje látogat el hazánkba nyáron. Fellép többek között Martin Garrix, a Lost FrequenciesDimitri Vegas&Like MikeMarshmello és a magyar menyasszonnyal büszkélkedő (egyébként ausztrál trombitás) Timmy Trumpet is. A techno őrültek sem maradnak minőségi szórakoztatás nélkül, hiszen csütörtökön Paul Kalkbrenner érkezik majd a lemezjátszók mögé. Július másodikán aztán elszabadulhatnak az indulatok, hiszen Alesso kellemes EDM dallamait Robin Schulz követi, majd az EDM, goa, psytrance stílus két atyja, Vini Vici érkeznek majd a lejátszók mögé. 

fesztivál, közönség
Az idei Balaton Soundon fellép az elektronikus zene krémje.Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Sziget Fesztivál

Két év kihagyás után idén végre újra együtt bulizhatunk az Óbudai-szigeten megrendezett Sziget Fesztiválon. Az augusztus 10. és 15. közötti összejövetel (kistestvéreihez, a Volthoz és a Balaton Soundhoz hasonlóan) szintén impozáns fellépőlistával kecsegtet 2022-re: hazánkba látogat majd az Arctic MonkeysDua Lipa, a Kings of LeonLewis CapaldiStromae, a BastilleAlan Walker, a Woodkid és még sokan mások. A jegyeket érdemes mihamarabb beszerezni, mivel a két kimaradt év miatt a szervezők rekordmennyiségű látogatóra számítanak a huszonnyolcadik Szigeten. A fantasztikus előadók mellett a citizenek elmerülhetnek a különböző színházi és cirkuszi előadások felhozatalában, de emellett táncbemutatók, sportprogramok és művészeti kiállítások is várják az érdeklődőket. 

A nemzetközi menü

Ultra Music Festival – Miami

Mindössze kilenc napot kell aludni az EDM fanatikusainak az év egyik legelső nemzetközi fesztiváljáig, hiszen március 25-én startol az Ultra Miami, amely három napig dübörög az amerikai város szívében. A 23 éve futó buli idén is az elektronikus zene top előadóival várja az odalátogatókat, hiszen többek között AfrojackBoris BrejchaCamelphatDavid GuettaKSHMROliver Heldens és Tiesto is fellépnek az épp tavaszi szüneten lévő egyetemista tömeg előtt. Ne csüggedjünk, ha élőben lemaradnánk róla, hiszen a fesztivál Youtube csatornáján később visszahallgathatjuk a legtöbb előadó szettjét, így részesülhetünk az amerikai élményben!

David Guetta, Dj
David Guetta is a fellépők között van az Ultra Music Festival amerikai változatában. Kép forrása: Northfoto

Ultra Europe – Split

2022. július 8-án kezdődik az Ultra Music Festival európai kisöccse, az Ultra Europe, amelynek évről évre a szomszédos Horvátországban lévő Split ad otthont. Noha az Ultra Europe csak 2013 óta létezik (a koronavírus miatt az idei a kilencedik alkalom), ez senkit ne tántorítson el a részvételtől, hiszen a szervezők itt is olyan nagyágyúkkal rukkolnak elő, mint például az Above&BeyondAdam BeyerAfrojack, Alesso, DjSnake, vagy a tortadobálásáról elhíresült Steve Aoki. Ugyan az első körös, három napos jegyek már elfogytak, még mindig kaphatók belépők a fesztiválra. Érdemes belehúzni!

Tomorrowland – Belgium

Az amerikai és horvát Ultra Music Festival viszont egyértelműen csak a buliszezon kezdeményezőinek számítanak, hiszen valójában a Tomorrowland az EDM kedvelők fellegvára. A megszokott két hétvégét idén háromra bővítették ki, júliusban három hétvégén át (15-17., 22-24. és 29-31.) tart majd a felejthetetlen élménysorozat. Noha mára már mindhárom időpontra elfogytak a jegyek, ne keseredjünk el, hiszen az Ultra Miamihoz hasonlóan a legfontosabb szettek visszahallgathatók lesznek a fesztivál Youtube-csatornáján. Emellett érdemes letölteni az ingyen használható Tomorrowland Radio applikációt, amelyen a fesztivál alatt és azon kívül is találkozhatunk a kiemelt előadók újdonságaival.  

Tomorrowland fesztivál, Belgium
Képünkön Paris Hilton a 2019-es Tomorrowland egyik előadójaKép forrása: Northfoto

Glastonbury Fesztivál – Anglia

Glastonbury talán minden, napjainkban divatos fesztivál nagyanyjának tekinthető, hiszen 1970 óta megrendezik a brit Piltonban. Az első kiadásra a Worthy farmon került sor 52 évvel ezelőtt, amelyen fellépett többek között a T. Rex, a Steamhammer és Keith Christmas is. A ’71-es változatnál már olyan nagy nevek csatlakoztak az előadókhoz, mint David Bowie vagy a Traffic, a felhozatal pedig azóta is évről évre nő. Idén június 22-26. között élvezhetjük többek között Billie EilishPaul McCartneyKendrick Lamar és Diana Ross dallamait, de fellép még például a Pet Shop Boys és Elbow is. Erre is elfogytak már a jegyek, hiszen ahogy a többi esetben, úgy a Glastonbury kapcsán is óriási volt az érdeklődés a kétéves kihagyás után. 

Nova Rock – Ausztria

Még csak repülőre sem kell ülnünk, hiszen az osztrák Nova Rock szervezői is kitettek magukért az idén, már ami a line-upot illeti. Június 9-12. között (a Volthoz hasonlóan) fellép a Muse, de találkozhatunk a Foo Fightersszel, a Volbeattel és a Five Finger Death Punch-csal is Nickelsdorfban. Érdemes igyekeznünk, mivel itt is villámtempóban fogynak a jegyek, de a Tomorrowlanddel ellentétben itt még lecsaphatunk egy-egy belépőre! 

Borítókép forrása: Northfoto