Barion Pixel Megérkeztek a 2022-es Sziget fesztivál első fellépői – jön az Arctic Monkeys, Dua Lipa és Stromae – Coloré

Megérkeztek a 2022-es Sziget fesztivál első fellépői – jön az Arctic Monkeys, Dua Lipa és Stromae

2021. 11. 23.

Délelőtt tízkor jelentette be a Sziget fesztivál rendezőgárdája, hogy kiket várhatunk a jövő évi eseményre, íme a lista!

A koronavírus miatt tavaly és idén is elmaradt a legtöbb fesztivál és rendezvény, jövőre azonban reménykedhetünk ezek visszatértében. Az 1993-ban indult Sziget fesztivál rendezői is bizakodóak, ugyanis már javában szervezik a 2022-es fesztivált, melynek első előadóit ma tízkor jelentették be.

Igazán impozáns a fellépőlista, hiszen elfogadta a meghívást és Magyarországra jön majd ugyanis az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, Lewis Capaldi, Stromae, a Bastille, Alan Walker, a Woodkid és még sokan mások.

Közép-Európa egyik legnagyobb szabadtéri eseményét, mely az elmúlt években több díjat is bezsebelt az European Festival Awardson, 2022-ben augusztus 10-15 között rendezik majd meg a szokásos helyen, a budapesti Óbudai-szigeten. A kétéves kihagyás miatt a szervezők rekordmennyiségű látogatóra számítanak a huszonnyolcadik Szigeten.

Ugyan az early bird-jegyek és bérletek már egy ideje elfogytak, aki ott lenne a jövő évi eseményen, ezt az oldalt figyelje. Aki már volt „Szitizen”, az tudja, hogy nemcsak zenei koncertekre számíthat, hiszen a korábbi években többek között színházi és cirkuszi előadásoknak, táncbemutatóknak, sportprogramoknak és művészeti helyszíneknek is otthon adott a fesztivál. A Sziget fesztiválon belül található Civil Szigeten (nevéből adódóan) a civil szervezetek munkájával ismerkedhetnek meg a fesztiválozók, valamint rengeteg étteremlánc is képviselteti magát ilyenkor a helyszínen. A rendezvény kiemelt figyelmet fordít ezen kívül a környezettudatosságra is, és nemcsak ezzel kapcsolatos előadások formájában érzékenyít, hanem igyekeznek minél „zöldebbé” varázsolni a közel egy hétnyi szórakozást – például fenntartható táplálkozást népszerűsítő ételblokkokkal, repoharakkal és szelektív hulladékgyűjtéssel.

Borítókép forrása: Northfoto