A rántott hús a magyar konyha egyik ikonikus fogása, amelyet számos budapesti étterem mesteri szinten készít el. Íme öt kiváló hely, ahol érdemes megkóstolni ezt a klasszikus ételt.
Sokszor viccelődnek azzal az emberek, hogy a magyarok mindent bepaníroznak, és, hogy nincs vasárnapi ebéd rántott hús nélkül. Az biztos, hogy óriási bécsi szelet ide vagy oda, a hagyományos vagy épp a pankó morzsás rántott húsoknak nincs párja, és a legtöbb magyar ember imádja ezt az ételt. Általában a sertésszeletet értjük alatta, de mindenki tudja, milyen isteni a rántott csirkemell is, hogy a rántott csirkeszárnyról ne is beszéljünk. Most néhány fővárosi helyet ajánlunk a figyelmedbe, ha igazán omlós és feledhetetlen ízvilágú rántott húsra áhítóznál.
1. Buja Disznó(k)
A Bíró Lajos séf által vezetett franchise éttermei hatalmas, ropogós borjú bécsit szolgálnak fel, amelyet sokan Budapest legjobbjának tartanak. A vastag, szaftos hús és a tökéletes panír kombinációja felejthetetlen élményt nyújt. A húsok szerelmesei 5 helyszínen is megtalálják a Buja Disznókat, köztük a Gozsdu udvarban és a Városligetben is, az Állatkert szomszédságában. És a disznóságok mellett a rántott csirke is kiváló!
2. 21 Magyar Vendéglő
A Budai Vár szívében található 21 Magyar Vendéglő a tradicionális magyar konyha remekeit kínálja modern köntösben. A borjú bécsi itt is kiemelkedő: vékonyra klopfolt, ropogós panírban sült hús, amelyet hagyományos burgonyasalátával tálalnak. A vendéglő elegáns környezete és kiváló kiszolgálása tovább emeli az étkezés élményét.
3. ÉS Bisztró
Az ÉS Bisztró a belvárosban, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest részeként működik. Az étterem a bécsi és magyar konyha találkozásának helyszíne, ahol a borjú bécsi külön figyelmet kap. A vékonyra szeletelt borjúhúst aranybarnára sütik, és hagyományos burgonyasalátával illetve petrezselymes krumplival kínálják. A bisztró modern, mégis otthonos hangulata ideális helyszín randikra, baráti és családi vacsorához.
4. Pest-Buda Bistro
A Várnegyedben található Pest-Buda Bistro a magyar konyha klasszikusait tálalja fel szintén a vendégeknek. A rántott borjú szelet itt is a menü egyik sztárja: tökéletesen elkészített, ropogós panírban sült hús, amelyet friss salátával és burgonyakörettel adnak. A bisztró hangulatos belső tere és terasza egyaránt hívogató.
5. SÉF Asztala
A Kossuth téren kap helyet a különleges étkezde, mely elsősorban a nappali, kora esti órákban várja az éhes szájakat. A hely híresen finom rántott csirkét kínál, de egyéb húsokat is érdemes kipróbálni. A SÉF Asztala Wolf András, a Séfek séfe műsorból ismert sztárséf kovászos kenyereit és péksüteményeit is kínálja.
Borítókép forrása: Buja Disznó(k)