Barion Pixel A fiatalság elixírje nemcsak fiatalít, de brutálisan finom is – így készítsd el a tökéletes csontlevest – Coloré

A fiatalság elixírje nemcsak fiatalít, de brutálisan finom is – így készítsd el a tökéletes csontlevest

2024. 03. 16.

A csontlevesről még mindig nem tudják elég sokan, milyen áldásos hatásai is vannak a szervezetre.

Azok, akik elkötelezettek a bőrük egészségmegőrzése és megjelenésének javítása iránt, mindig új innovációkat keresnek, hogy arcuk és testük hidratált és csodálatosan üde legyen. A következetes bőrápolási rutin mellett pedig nem mindig kell nagy dolgokra gondolni vagy a legdrágább termékeket felkutatni, egy tradicionális ételünk ugyanis csodákra képes – ez a csontleves.

A csontleves több, mint alaplé, tovább kell főzni és kerülhetnek bele zöldségek is, amelyek tovább növelik értékes tápanyagtartalmát. A világ számos részén ismerik és alkalmazzák már ősidők óta gyógyászati ​​célokra. A csontleves ugyanis amellett, hogy kedvez a bőrnek és a kötőszöveteknek, ízületi fájdalmakra, gyomorbántalmakra, gyulladás ellen is kiváló, nem beszélve arról, hogy erőt ad például egy légúti fertőzésnél. Könnyű elkészíteni, könnyű elszürcsölni és még kiadós is. Alapja lehet marha- vagy sertés csont, de ismert a csirkéből készült változat is, bár ez utóbbi a “leggyengébb”.

A csontleves titka az állati csontból és velőből kiáradó kollagén, antioxidánsok, fehérjék, aminosavak, mint a glicin és glutamin, ásványi anyagok, zselatin és az A-vitamin. Ráadásul mindenféle diétába vagy étrendbe passzol (kivéve a vegát), mert nulla a szénhidráttartalma.

csontleves
Forrás: Getty Images

A csontleves áldásos hatásai:

  • Hidratálja a száraz, hámló bőrt
  • Csillapítja a gyulladást, enyhíti az ekcémát, a rosaceát és a pattanásokat
  • Lassítja a finom vonalak, ráncok kialakulását, megfiatalít
  • Táplálja a fejbőrt, hajhagymákat
  • Növeli a bőr rugalmasságát
  • Csökkentheti a szem alatti sötét karikákat vagy duzzanatot
  • Csökkentheti a cellulit kialakulását
  • Jótékonyan hat a körmök szerkezetére is
  • Csökkentheti az ízületi fájdalmakat és gyulladást
  • Táplál és erősít, amikor az immunrendszer legyengült

A leves elkészítése lassú, kb. 12 óra fővést igényel. Ha tudjuk, a húst illetve csontot, ellenőrzött, bio gazdaságból szerezzük be vagy keressük a GMO mentes címkét.

Forrás: Laura skincare
Borítókép forrása: Getty Images