Barion Pixel A kortalan, ázsiai arcbőr titka bárki számára elérhető, mégpedig ezzel az 5 dologgal – Coloré

A kortalan, ázsiai arcbőr titka bárki számára elérhető, mégpedig ezzel az 5 dologgal

2022. 03. 04.

A Jello skin-nek nevezett jelenség az állandóan hidratált, ruganyos, ráncmentes, szinte zselatinszerű arcbőrt takarja, amely főleg a koreai szépségbloggerek hagyatéka.

Az ázsiai hölgyekre általánosan igaz, hogy nagyon nehéz megtippelni a korukat, mert nagyjából egyformán üde és ránctalan az arcbőrük 20 és 50 évesen is.

Arcbor
Forrás: Unsplash

A titok nyilván a genetikájukban is rejlik, de néhány koreai szépséginfluenszer szerint az európai nők is el tudják sajátítani a receptet, megfelelő életmóddal és napi rutinnal. A Jello skin kifejezés arra a bőrtípusra utal, ami rugalmas és lágy, mint a zselatin, mégis makulátlan és homogén.

A Jello skin táplálására az ázsiai vloggerek egy ún. Jello elixírt használnak, amit maguk készítenek el házilag. Kell hozzá három datolya, 7-8 szem goji bogyó, egy fél alma felszeletelve, fél narancs gerezdekre vágva, egy karika citrom, némi gyömbér (por) és forró víz. A hozzávalókat nagyjából négy deciliter vízben kell összefőzni, majd teaként elfogyasztani, de nagyszerű lehet az arcbőr számára is pakolás formájában.

A további titok pedig így néz ki a JELLO SKIN életfilozófia megálmodói szerint, a szó kezdőbetűit „lefordítva”:

J = Journey

Ez egy utazás, a változás nem jön azonnal, meg kell élni egyik napról a másikra a változást. Ki kell tartani, megfelelően ápolni a bőrt, mozogni, jól táplálkozni és eleget pihenni.

E = Eat well

A bőr egészségét és kinézetét nagyban befolyásolja a táplálkozásunk. Törekedjünk a nyers táplálékokra, kerüljük a gyorséttermi ételeket, a feldolgozott élelmiszereket. Fontos az Omega 3-6-9 bevitele, az A és D-vitaminok, valamint a probiotikumok. A cukrot kerülni kell, élénkítésre a zöld tea a legjobb, és érdemes kollagén étrend-kiegészítőket is szedni. Emellett sok zöldséget, gyümölcsöt, csontlevest fogyasztanak, ami szintén kollagén forrás.

arcbőr
Forrás: Unsplash

L = Lifestyle

Életmód, melynek fontos része a mozgás. A lényeg, hogy jól érezd magad, kapcsolódj ki, és mozogj! A bőrápolásban is tapasztaljuk ki az egyéni szükségleteket és azokat a termékeket, melyektől “boldog” lesz a bőrünk.

L = Laugh

A nevetés nemcsak az arcizmokat tornáztatja, de a boldogsághormonok termelődése által a szépségünkre, a pozitív kisugárzásunkra is hatással van. Nevess sokat!

O = Old is not bad

Az öregedés nem rossz dolog, hiszen a korral tapasztaltabbak, érettebbek, bölcsebbek leszünk, de ez lehet egy belső állapot, nem kell, hogy kívül is “öregedjünk”. Viszont minden változásért legyünk hálásak, hiszen megéltük és megértünk. Az életünk értünk történik!

Forrás: marieclaire.com