Barion Pixel Megérkezetett a mozikba Nicolas Cage Drakula-filmje, a Renfield – Coloré

Megérkezetett a mozikba Nicolas Cage Drakula-filmje, a Renfield

2023. 04. 10.

Csütörtökön, április 13-án lesz a premierje Nicolas Cage Drakula-filmjének, a Renfieldnek. A film középpontjában a vámpírúr és a szolgája kapcsolata áll.

A főnök-beosztott kapcsolat bonyolult lehet, így van ez Drakula és Renfiled esetében is, akik már több évszázada vannak összekötve. Drakula hűséges szolgáját Nicholas Hoult kelti életre ebben a véres horrorvígjátékban, a történelem legnarcisztikusabb főnökét, Drakulát pedig Nicolas Cage.

Renfield arra kényszerül, hogy ő szerezze be gazdája zsákmányát, és teljesítenie kell minden parancsát, legyenek azok bármilyen elfajzottak is. Ám most, több évszázadnyi szolgaság után Renfield készen áll arra, hogy megnézze, van-e élet a sötétség hercegén túl is. Bárcsak megtalálná a módját, hogyan vessen véget ennek a kölcsönös függésnek

− írja a tartalomról a Port.hu.

Végül tehát úgy dönt, hogy szakít a toxikus főnökével, de ez nem olyan egyszerű. A Lobo maffia ellenségeivé válik, amikor megment egy rendőrt – Awkwafinát (Rebecca Quincy) – a nyilvános kivégzéstől egy étteremben. Quincy és Renfield összefognak, hogy megállítsák a Lobókat, Drakula pedig rájön, hogy új szolgára van szüksége, és ki lenne jobb egy hidegvérű gyilkosoknál?

Renfield
Kép forrása: Northfoto

Renfield, a meggyötört szolga és Drakula, a kínzó főnök

Nicholas Hoult Renfieldje váltakozik a szerencsétlen és a hősies között, miközben lassan rájön, hogy nem akar többé Drakulának dolgozni. Még egy támogatói csoporthoz is betéved, hogy a kegyetlen főnökéről panaszkodjon és kiutat keressen a helyzetéből.

Nicolas Cage elmondta, hogy nagyon jól szórakozott a forgatáson, sokat nevettek a felvételek között.

Ebben a Drakulában próbáltam összeolvasztani az ijesztőt és humorost. De nagy kihívás volt, hogy hogyan lehetsz egyszerre hátborzongató és vicces is

− mondta Cage a szerepről.

Hozzátette, hogy Drakulát rengeteg nagy színész eljátszotta már, mint Christopher Lee, Lugosi Béla, Frank Langella és Gary Oldman.

Mindig kitűnően beszélt, mindig nagyon elegáns és ékesszóló volt, mindig ő volt a legokosabb ember minden szobában, ahová belépett, és gondoskodott arról, hogy tudjunk

– mesélte a karakterétől.

A Renfield bemutatója április 13-án lesz a magyar mozikban.

Forrás: The Hollywood Reporter, Port.hu

Borítókép forrása: IMDb