Barion Pixel Messi felesége fogorvos is lehetett volna, mégis inkább a szerelmet választotta – Mit érdemes tudni Antonela Roccuzzóról? – Coloré

Messi felesége fogorvos is lehetett volna, mégis inkább a szerelmet választotta – Mit érdemes tudni Antonela Roccuzzóról?

2023. 01. 02.

Ritka, amikor a gyerekszerelem nemcsak a tinédzserkori fellángolásig jut el, hanem túlél számos veszteséget és több ezer kilométer távolságot is. Nem úgy a világbajnok Lionel Messi és Antonela Rocuzzo féltve őrzött kapcsolata, amely olyan sziklaszilárdan tartja magát, mint a sportoló elképesztő teljesítménye a futball pályán. Noha az elmúlt hetekben Messitől volt hangos a világsajtó, érdemes megvizsgálni a világklasszis mögött álló nőt, aki nemcsak a rivaldafényben, hanem már a pályája kezdetén is ott volt Lionel Messi mellett.

December 18-án Argentína győzelmével ért véget a 2022-es Futball Világbajnokság, s ezzel együtt a csúcsára ért Lionel Messi pályafutása is: a 35 éves sportoló a második alkalommal állhatott a csúcsra a hazai válogatott irányítójaként a 2008-as olimpiát követően. Természetesen Messi felesége, Antonela Roccuzzo is ugyanolyan örömmel fogadta párja győzelmét, mint írta: „VILÁGBAJNOK! Azt sem tudom, hol kezdjem… Hatalmas büszkeség veled örülni. Köszönjük, hogy megmutattad, soha nem szabad feladni és a végéig küzdeni kell. Világbajnok vagy, tudjuk, hogy évekig küzdöttél ezért és mennyire akartad. Hajrá, Argentína!”

Mivel a világklasszis sportoló több ízben megköszönte már feleségének az odaadó támogatást, talán nem túlzás azt állítani, hogy Messi teljesítménye nemcsak a mindent felülíró maximalizmusnak, hanem annak a kikezdhetetlen kapcsolatnak is az eredménye, amely közel húsz éve összeköti őt, és feleségét, Antonela Roccuzzót. 

Antonela Roccuzzo és a gyermekkori szerelem

Antonela és Messi kapcsolata (kis túlzással élve) úgy kezdődött, ahogy a középkategóriás dél-amerikai szappanoperák szoktak. A gyermek Lio gyakran járt át a szintén futballista Lucas Scaglia családjához, s eleinte a fociról szóltak az együtt töltött délutánok. A családi legendárium szerint a két fiú épp videójátékon játszott, amikor betoppant a szobába Antonela és megkérdezte tőlük, kérnek-e valamit. A félénk Lio nem mert válaszolni a már gyermekként is gyönyörű lánynak, de miután az kilebbent a szobából, megkérdezte Scagliát: ki volt ez? 

Innentől kezdve szoros barátság alakult ki köztük, amelynek azonban határt szabott a korán közéjük ékelődött távolság: Messi édesapja, Jorge Horacio 2000-ben eldöntötte, hogy az egész család Barcelonába költözik, hogy Messi megfelelő képzésben részesüljön. Mivel a kétezres évek elején a kommunikációs eszközök nem tették még lehetővé a mindennapi beszélgetést, egy ideig megszakadt a kapcsolat a fiatalok között, ám egy tragikus esemény újra összehozta őket. 

„Messi felesége” címke helyett okosan hasznosított rivaldafény

Antonela ugyanis egy tragikus balesetben elveszítette barátnőjét, Ursula Notz-ot, s mivel napokig nem volt hajlandó kilépni a szobájából, Messi hazautazott, hogy mellette legyen a bajban. A külön töltött idő alatt viszont nemcsak a sportoló karrierje ívelt felfelé: Antonela megszerezte az első diplomáját társadalomtudományi alapszakon a Rosario Nemzetközi Egyetemen, ezt követően pedig megkezdte fogorvosi tanulmányait is, amit végül feladott azért, hogy közelebb költözhessen a szerelméhez. 

A sajtóban több, különböző időpont kering arról, hogy a fiatalok pontosan mikor jöttek össze: annyi bizonyos, hogy a 2005-ös dátum fordulópontnak tekinthető az életükben, Antonela viszont csak 2007-ben mesélt először a barátainak arról, hogy Messivel jár. A sportoló is mindig homályosan fogalmazott azzal kapcsolatban, van-e valakije, eleinte csak úgy emlegette Antonelát, hogy „van egy argentin lány, aki nem szereti a focit, mert unalmasnak tartja.”

A szélesebb közönség 2009-ben szerzett tudomást a kapcsolatukról, s még felocsúdni sem volt idő, hiszen egy évvel később Messi el is jegyezte szerelmét. Innentől kezdve Antonela is mind jobban sütkérezett a focistára vetülő reflektorfényben, ám többekkel ellentétben nemcsak hiúsági célokra használta azt fel. 2017-ben (már kétgyermekes anyaként) aláírt egy modell szerződést Rocky Sarkannyal, majd ugyanebben az évben Luis Suárez feleségével, Sofia Balbival megnyitották közös cipőboltjukat Barcelonában, ahol a tervező cipőit értékesítették. Rocky-n kívül persze számos egyéb tervező is megtalálta már Roccuzzót: együtt dolgozott többek között Stella McCartney-val és az Adidascégcsoporttal is. 

Lionel Messi felesége, Antonela Roccuzzo
Messi, és újdonsült felesége, Antonela Roccuzzo 2017-es házasságkötésükkor. Kép forrása: Northfoto

Mindeközben persze magánéleti fronton is zajlott náluk az élet: első gyermekük, Thiago 2012-ben, a második, Mateo 2015-ben látta meg a napvilágot. Harmadik fiúk érkezése előtt hivatalosan is összekötötték az életüket: 2017-ben egy 300 fős esküvőn ünnepelték a szerelmüket, amelyen részt vettek Messi akkori csapattársai is: többek között a már említett Suárez, Neymar és Gerard Piqué is, aki akkori feleségével, Shakirával jelent meg a rendezvényen. 

Ha az előbb szóba került a divat, érdemes megemlíteni, hogy Roccuzzót nemcsak kollaborációi, hanem ruhaválasztásai miatt is érdemes követni: menyasszonyi ruháját az a spanyol tervező álmodta meg, aki többek között Letícia spanyol királynő és Eva Longoria színésznő ruhatáráért is felelős

Beszédes, hogy kettejük kapcsolatáról és a közös, családi életükről igen keveset tudunk, nem szokásuk kirakni a kirakatba a magánéletük mozaikjait. Egyszer megkérdezték Messit, mit szeret a feleségében, s ő szerényen annyit válaszolt: „Mindent.” 

„Antonelának rengeteg pozitív tulajdonsága van” – mondta egyszer a világklasszis. 

Igazán csodálom azért, ahogy a mindennapjait éli, mert mindig jó kedve van és csoálatra méltó módon áll hozzá a problémákhoz. Rendkívül intelligens és nagyon jól elnavigál az élet minden területén

– tette még hozzá. 

Akárhogy is, a VB-n róluk készült fotókat elnézve nem lehet okuk a panaszra. Nemcsak a kupa, hanem szemeik is olyan fényesen csillogtak az ominózus estén, ahogy csak az igazán boldog emberek tekintete szokott ragyogni, s a megérdemelt győzelem mellett talán ez az, ami igazán számít. 

Források: ITTITTITT
Borítókép forrása: Northfoto