Barion Pixel 8 érdekes tény a ma 50 éves Neil Patrick Harris-ről – Coloré

8 érdekes tény a ma 50 éves Neil Patrick Harris-ről

2023. 06. 15.

Neil Patrick Harris a mai napon ünnepli az 50. születésnapját, ezért utánajártunk, hogy milyen érdekességeket lehet tudni az Így jártam anyátokkal szívtiprójáról!

Neil Patrick Harris bár több filmben és sorozatban feltűnt, mégis az Így jártam anyátokkal Barney-jaként maradt meg a nézőkben. Valójában azonban nagyon sokszínű, és több dologhoz is ért!

Érdekességek Neil Patrick Harrisről

Gyerekkorától kezdve színészkedett, annak ellenére, hogy szülei nem voltak művészek: ügyvédként dolgoztak, és éttermük volt, így kérdéses, hogy a színész honnan, s kitől örökölte a művészi vénát.

15 évesen már Golden Globe-ra jelölték

Neilt már gyerekkorában vonzotta a színészet, így drámatáborokba járt. Háromévesen Totót, Dorothy kutyáját játszotta az iskolában az Óz, a csodák csodája című darabban. A drámatáborban egy alkalommal kiszúrta őt Mark Medoff rendező és drámaíró, és egy meghallgatás után szerepet adott neki a Clara szíve című filmben. A kis Neil Whoopi Goldberggel játszhatott együtt, és már az első filmjében jelölték a Golden Globe-ra.

A háromnevű színész

Neil Patrick Harris bár nem használta a második nevét, karrierjének kezdetén kiderült, hogy már van egy Neil Harris nevű színész, így művésznév vagy módosított vezetéknév helyett elkezdte használni elfeledett középső nevét.

A kis Harry Potter

Neil Patrick Harris egyik szenvedélye a bűvészkedés, amit gyerekkora óta űz. Nem véletlen hát, hogy az Így jártam anyátokkalba is bekerült pár trükk. Bár amatőr bűvésznek számít, rendre elkápráztatja a nézőket: így tette ezt a Clara szíve után két évvel, 1990-ban is, a Tonight Show-ban. Több műsort is vezetett bűvész minőségben, így például a 2008-as World Magic Awards-ot is.

Az író

Neil Patrick Harrisnek az önéletrajza mellett négy könyve is megjelent, melyek mind egy sorozat tagjai. A fiatal felnőtteknek szóló The Magic Misfits első része 2017-ben került a boltok polcaira. A történetben hat fiatal bűvész történetét olvashatjuk.

Műsorvezetői díj

Habár színészként is igencsak elismert, külön műfaj, amit a műsorvezetésben csinál. Ha kell táncol, énekel, beszédet mond, nevettet, megríkat. Volt az Emmy-díj-átadó házigazdája, de a Tony díjakat is sokan átvehették már a szárnyai alatt. Négy Emmy-díjat kapott a Tony-díj-átadón való kiemelkedő műsorvezetéséért.

Neil Patrick Harris 2010-ben, a  Video Game Awards műsorvezetőjenként / Kép forrása: Jeff Kravitz / Getty Images
Neil Patrick Harris 2010-ben, a Video Game Awards műsorvezetőjenként / Kép forrása: Jeff Kravitz / Getty Images

Plasztika

2008-ban a színész egy interjúban elmondta, hogy alávetette magát egy szépészeti beavatkozásnak: a füleit igazíttatta meg, mert úgy látta, hogy túlságosan elállnak, és emiatt nem volt elég önbizalma.

A függő

Neil Patrick Harris Red Bull-függő, és ezt nem is rejti véka alá. Olyannyira gyakran hangsúlyozza, hogy mennyire szereti ezt az energiaitalt, hogy a Red Bull egy életen át ingyen biztosítja számára a kellő mennyiséget, és még minihűtőt is kapott hozzá! A szemfülesek az Így jártam anyátokkalban is többször kiszúrhatják a kezében a jellegzetes logót hordozó üdítősdobozt! Még akkor is ezt issza, ha le akarja nyugtatni magát egy-egy műsor előtt. Arra azonban odafigyel, hogy függjön tőle, és kizárólag napi két dobozt fogyaszt el. Mint mondta, a kulcs a lassú fogyasztás. Éppen egy-két korty, így lassan fogy, és egész napra fenntartja az energiát.

Emlékbe

Barney Stinson megformálójaként évekig öltöny volt a munkaruhája, amiket kifejezetten neki szabtak. A forgatások után párat meg is tartott magának. Könnyedén megtehette, ugyanis kiemelt karakter volt a sorozatban, a legmagasabb fizetéssel: epizódonként 210 ezer dollárt tehetett zsebre.

Forrás: Ranker, FactSite.

Nyitókép forrása: Getty Images