Barion Pixel Egy varázslós történet 20 évvel a Harry Potter után is menő – Coloré

Egy varázslós történet 20 évvel a Harry Potter után is menő

2022. 11. 23.

A mágia, a varázslós történetek mindig lenyűgözik az olvasókat, mert egy olyan világban vezetnek, ahová még felnőttként is érdemes elbújni olykor. Könyvajánló következik!

Leginkább a Harry Potter szerelmeseit érdekelheti a következő trilógia, konkrétan Charlie N. Holmberg: A papírmágus, Az üvegmágus és A mestermágus címeket viselő könyveire gondolok, amik ugyancsak varázslós történetet takarnak.

Az alap történet a 19. század Angliájában játszódik, egy alternatív univerzumban, ahol az átlagemberek együtt élnek a mágusokkal, sőt, használják a mágiájukat a hétköznapokban is. Léteznek például felgyorsított vonatok, rendőröknek mindig célba találó töltények vagy megbűvölt utcalámpák, amikben folyamatosan ég a láng. Szóval, végre egy olyan sztori, ahol nem bujkálnak a muglik elől a varázslók.

Elkápráztató történet a varázslatról

A főszereplők Ceony Twill, mágustanonc, aki az elméleti oktatás végeztével érkezik meg Emery Thane mágushoz, hogy megismerkedjen a varázslás gyakorlati oldalával is. Igen ám, csak ebben a világban a mágia különböző matériákhoz van kötve, mint a gumi, a fém vagy éppen a papír. Utóbbi érdekli legkevésbé a tanoncokat, ezért erre – akaratukon kívül – kijelölnek bizonyos személyeket, hogy fennmaradhasson ez a mágiaág is. Így jár Ceony is, fémműves szeretett volna lenni, de muszáj lesz a papírral beérnie, és ha egy materiához már hozzákötnek, az egy egész életre szól. Ebből már sejthető, hogy Ceony pályafutása nem fog a legjobban indulni, eléggé ellenséges új mesterével, de végül hamar megtalálják a közös hangot.

Nem is lenne már eléggé izgalmas egy ilyen történet egy gonosz varázsló nélkül. Ceony is megkapja a maga ellenfelét, vagyis inkább ellenfeleit, ugyanis minden kötetben újabb gonosszal kell szembe szállnia.

Az első kötetben nem mással kell megküzdenie, mint mestere egykori feleségével, egy metszővel, Lirával, aki tiltott vérmágiát használ. Szó szerint ellopja a mester szívét, amit Ceonynak kell visszaszereznie. Eléggé izgalmasra sikerül a kalandja Emery Thane mágus szívén keresztül: igen, a szívén keresztül, nem átvitt értelemben.

A folytatás is hasonlóan kalandosra sikerült, újabb ellenségek bukkannak fel, és Ceony arra is rájön, hogy hogyan tanulhatná ki a többi mágiaágat is, valamint egyre közelebb kerül a mesteréhez. A lezáró kötetben pedig a mestervizsgájára készül az ifjú tanonc, de nincs egyszerű dolga, mert Emery a legnagyobb riválisához küldi vizsgázni, hogy senki se kételkedhessen a lány tudásában. Csakhogy nem zajlik zökkenőmentesen a vizsga és a felkészülés, mert újabb metsző próbál még nagyobb hatalmat szerezni és megtudni a tanonctól, hogy hogyan válhat az összes matéria urává.

Az első kötet kicsit nehezen indul be, a 60-70 oldalig eljutni nem egyszerű, őszintén majdnem abbahagytam először, de végül mégse, és jól tettem. Nagyon tetszett a történet, nem annyira gyerekeknek szóló, mint a Harry Potter, inkább 16+-os a sztori, néha elég durva leírásokkal él a szerző.

Szóval bátran ajánlom, ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, és csak lazítanál egy kicsit egy lenyűgöző, varázslós történettel.

varázslós történet
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix