The Last of Us: Pedro Pascal ezúttal egy gyilkos gombák okozta apokalipszisből keresi a kiutat, mi pedig imádjuk

2023. 02. 06.

A globális felmelegedés miatt mutálódott gombák az emberiség vesztét okozzák, ám húsz év szenvedés után végre előkerül egy kislány, akire nem hat a gyilkos kór. Tömören így foglalható össze a videójátékból készült sorozat, a The Last of Us tartalma, amelynek főszereplőjeként a Trónok harca két korábbi szereplőjét, Pedro Pascalt és Bella Ramsey-t láthatjuk viszont. Hál’ Istennek!

Újra nagy fába vágta a fejszéjét az HBO Max, hiszen ezúttal az eredetileg 2013-ban készült The Last of Us nevezetű videójátékot ültették át a filmvászonra, s úgy fest, nem eredménytelenül: az alkotást már a negyedik rész debütálása után 9,3-ra értékelik a nézők az imdb-n, s ez még valószínűleg csak a kezdet. 

The Last of Us – A történet dióhéjban

Újabb, az eddigieknél talán még ijesztőbb arcát mutatja meg a globális felmelegedés: a tudósok szerint már a néhány fokkal melegebb hőmérséklet is mutációra késztetheti a gombákat, ám a hatvanas években még senki nem hisz nekik. Nem úgy az ezredfordulót követő harmadik évben, amikor egyik pillanatról a másikra felborul a régi világrend, s szó szerint megvesznek az emberek, amikor a mutálódott gombák bekerülnek az olyan alapvető élelmiszerekbe, mint a cukor vagy a búza. Innentől ember embernek farkasa, ugyanis a megfertőződöttek számára nincs gyógymód, ám a harapásaiknak „köszönhetően” a pandémia megállíthatatlanul elterjed a földön. 

A borzalmak után húsz évvel Joel (Pedro Pascal) reményvesztett életet él az egyik karanténzónában társával, Tesszel (Anna Tors), amikor egyik pillanatról a másikra a nyakukba varrnak egy tinédzsert (Bella Ramsey), aki minden valószínűség szerint az emberiség megmentője, hiszen immunisnak bizonyul. A két felnőtt igyekszik eljuttatni a fiatal lányt a karantén zónán túlra, a forradalmárokhoz, akik igyekeznek vakcinát kifejleszteni a gyilkos kór ellen, az útjuk ugyanakkor nem várt bonyodalmakba és veszedelmes kattogókba torkollik. 

Összefutó sorozatszálak

A sors furcsa fintora, hogy a Trónok harca után újra közös alkotásban szerepel Pedro Pascal és Bella Ramsey (Pascal Oberyn Martellt, Ramsey pedig Lyanna Mormontot alakította a sorozatban). Szerencsére nem bánják a dolgot, hiszen a közös nyilatkozataikban felszabadult köztük a hangulat, a filmvásznon pedig kiváló kémia érzékelhető közöttük. 

Pedro Pascal, The Last of Us
Pedro Pascal és Bella Ramsey között nemcsak a filmvásznon, de a való életben is érzékelhető a jó kapcsolat. Kép forrása: Northfoto

A casting során azonban mindketten hamar felmérték, hogy nem akármilyen kihívásban van részük, hiszen a The Last of Us a tizenéves generáció egyik legkedveltebb videójátéka. „Épp a nővéremmel és a fiaival ültünk egy kocsiban, amikor elmeséltem nekik, hogy van egy munkalehetőség és egy videójáték a sztori alapja. Még ki sem ejtettem a számon a »last« szócska végét, az unokaöcséim azonnal azt kiabálták: »Úristen, vállald el! Ezt el kell vállalnod!«, – így hát beleugrottam” – mesélte a Variety-nek nemrég Pedro Pascal

Nemcsak a fiatalok lelkesedése, hanem az elképesztő alkotógárda is csalogató volt a színészek számára, hiszen a sorozatot az a Craig Mazin rendezte, akinek a Csernobil című alkotást is köszönhetjük. A The Last of Us-t már most az világ legjobb videójáték-adaptációjaként emlegetik, így nem véletlen, hogy a múlt héten megerősítették a második évad elkészülésének hírét. Egyelőre viszont kíváncsian várjuk, mit rejt még számunkra az összesen tíz részes első évad, amely hetente új részekkel jelentkezik az HBO Maxon. 

Források: ITTITT
Borítókép forrása: Northfoto