Barion Pixel Sweet Tooth: Az agancsos fiú – Coloré

Sweet Tooth: Az agancsos fiú

2021. 06. 28.

Egyszerre aktuális és szórakoztató, elgondolkodtató és lebilincselő történet Az agancsos fiú, a Netflix új szenzációja.

„Az agancsos fiú”-val egészítették ki a Sweet Tooth nevű sorozat címét a magyar fordításban, de már az előzetesből is kiderül, hogy ez nem egy gyerekmese.

az agancsos fiú
Forrás: netflix.com

A történet kezdete egy napjainkban fájóan ismerős szituáció: egy vírus szabadul el a földön, amitől rettegnek az emberek és mindenféle óvintézkedéseket vezetnek be, hogy elkerüljék a megfertőződést. Azonban a járvánnyal hozzák kapcsolatba azt is, hogy hibridek kezdenek születni: kisfiúk agancsokkal, kislányok malacorral és hasonló, szerintem egyébként rettenetesen aranyos lények tűnnek fel a képsorokon.

Az emberek azonban vadásszák őket, félnek tőlük, úgy hiszik, ők az okai a vírus terjedésének. Ilyen helyzetben ismerjük meg Gus, becenevén Sweet Tooth (Haspók) életét, aki édesapja halála után anyukáját keresi. A fantasy dráma családi programnak is tökéletes, gyönyörű képi világa van és a több szálon futó cselekmény nem felszínes, hanem mélyebb, társadalmi mondanivalói is vannak. Az első évad nyolc részből áll, de a sikert látva a Netflix már berendelte a második etapot is.