Barion Pixel Fojtsd le a karácsonyi vacsorát Shrek ünnepi különkiadásával! – Coloré

Fojtsd le a karácsonyi vacsorát Shrek ünnepi különkiadásával!

2022. 12. 24.

Sokan nem tudják, de a kétezres évek népszerű ogréjáról, Shrekről nem csak négy rajzfilm készült, hanem számos különkiadással és spin-offal is megajándékozta a nézőket a DreamWorks.

Shrekkel 2001-ben találkozhatott először a világ, és a mogorva zöld ogre azonnal belopta magát a szívünkbe, hű társával, Szamárral és örök szerelmével, Fiona hercegnővel együtt. A klasszikus Disney- és tündérmeséket parodizáló alkotás 484 millió dolláros bevételre tett szert a kasszáknál, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. A sikert látva három folytatás készült hozzá, illetve Csizmás, a kandúr karaktere kapott két önálló filmet, az egyik épp idén jelent meg.

2004 Shrek Movie Set
Forrás: Northfoto

Ezen kívül pedig Swamp Stories gyűjtőnév alatt megjelent egy halloweeni különkiadás, melyben rémtörténeteket mesélnek a szereplők, ide tartozik még a Csizmás, a kandúr: A három sátánfajzat című rövidfilm, valamint a Túl az Óperensztár (Far Far Away Idol) is, amiben Simon Cowell tehetségkutatója kapott rajzfilmes külsőt. A különkiadásokból azonban egyértelműen a 2007-ben megjelent Shrekből az angyal a kedvencem, melyben ogrénkat megismertetik a karácsony lényegével és a Télapó mivoltával.

Úgyhogy ha valaki nem vágyik órákon át tartó filmezésre Szenteste, de szeretné lefoglalni egy kis időre a gyerekeket, vagy ő maga van oda kedvenc zöld szörnyünkért, akkor szeretettel ajánljuk megnézésre.

A nagyjából húszperces minifilm elérhető a Netflixen, azonban sajnos magyar szinkron nélkül, így aki ragaszkodik a zseniális magyar hangokhoz (Gesztesi Károly, Kerekes József, Für Anikó és a többiek), annak most kompromisszumot kell kötnie.

Borítókép forrása: Netflix