Barion Pixel Rosalia Borpiknik 2023: napokon belül újra a boré, szódáé és buboréké a főszerep a Városligetben – Coloré

Rosalia Borpiknik 2023: napokon belül újra a boré, szódáé és buboréké a főszerep a Városligetben

2023. 05. 31.

Ahogy melegebbre válik az idő, egyre inkább előtérbe kerül a magyarok egyik kedvenc, gyöngyöző itala, a fröccs. Június 9-11. között együtt is szürcsölhetjük kedvenc roséinkat a Városligetben, ahol újra megrendezésre kerül a Rosalia Borpiknik.

Közel hatvan pincészet szortimentjéből válogathatunk az idei Rosalia Borpikniken, ahol ugyan a roséké a főszerep, de mindenki megtalálhatja a kedvére való nedűt, legyen szó könnyű fehérborokról, gyöngyözőkről, habzókról, pezsgőkről vagy épp a testes vörösekről. 

Rosalia Borpiknik: indítsuk roséval a nyári szezont!

Ahogy eddig, úgy tizenkettedik alkalommal is rengeteg bor és borászat várja, hogy bemutatkozhasson a nagyközönségnek. Idén először találkozhatunk a fiatal pincének számító, villányi Kerekhegy 67-tel, a (szintúgy a villányi borvidékről származó) Fritsch Pincével (amelynek Ágoston Rozé Cuvéje aranyérmet szerzett a 2023-as VinAgóra Nemzetközi Borversenyen, szerencsére a tétel megkóstolható lesz a Rosalián), de tiszteletét teszi a rendezvényen a gyöngyösi 5Dudás borászat, a Tolna-Borház és a Tóthborbirtok is. 

Rosalia Borpiknik 2023
Közel 60 pincészet szortimentjéből válogathatunk a Rosalia Borpiknik 2023-as rendezvényén. Kép forrása: Unsplash.com

Az új arcok mellett persze a „régi motorosokkal” is találkozhatunk a rendezvényen, így például kóstolhatunk a Juhász Testvérek Pincészete szortimentjéből, a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok kínálatából, de biztosan nem nyúlunk mellé a Laposa Badacsony vagy a Borbély Családi Pincészet fehérboraival sem. 

Persze, borkorcsolya nélkül mit sem ér a finom nedű: a háromnapos rendezvényen olyan éttermek kitelepült standjai közül válogathatunk, mint a Stelázsi, a Nemo Fish&Chips&Seafood Truck vagy az Országkonyha, de az édesszájúak is csipegethetnek kedvükre a Vitéz Kürtös vagy a The Cake and snack kínálatából. 

Ízek, buborékok, zene

A gasztronómiai szortiment mellett kiváló programok közül is szemezgethetünk június 9-11. között a Városligetben: a Rosalia Színpad olyan fellépőknek ad otthont, mint Palotai Soma modern rnb, neo-soul és pop keretei között mozgó projektje, a Perrin (Somáék június 9-én, pénteken 19:00-kor lépnek színpadra) vagy az X-faktor közönségkedvence, Paulina, aki Soma után, 21:00-tól szórakoztatja majd a közönséget. 

Június 10-én a dél-amerikai cumbia stílusában játszó Los Orangutanes adja meg az est alaphangulatát, 21:00-kor pedig a ManGoRise underground és mainstream pop között lavírozó zenekar lép majd a színpadra. 

Június 11-én már délután 16:30-tól elmerülhetünk a zenei kultúrában: a pécsi székhelyű Kacaj folkpop zenekar alternatív rocktól kezdve a hiphop-ig terjedő skálán pengeti majd a húrokat. A fesztivál zenei programját az Anti Fitness Club alapítója, Molnár Tamás zárja majd, aki 18:30-as kezdettel zenél majd az érdeklődőknek. 

Ha az említett hétvégén már foglaltak vagyunk esténként, érdemes június 11-én, vasárnap délelőtt 11:00 és 14:00 között kilátogatnunk a Borpiknik Rosalia Brunch elnevezésű programjára, ahol habzó-pezsgő-gyöngyöző borokra, friss rozékra, laza fehérekre és az ezekhez passzoló falatokra számíthatunk. A Rosalia Borpiknik bárki számára szabadon látogatható esemény, az ital- és ételfogyasztásért a kiállítóknál kell fizetni. 

Forrás: rosalia.hu
Borítókép forrása: Unsplash.com

/szelavi/napijo/programajanlo-rosalia-borpiknik/