Barion Pixel Dobták a világ egyik legjobb italát, hogy Brad Pitt új pezsgőjét vedelje Hollywood az Oscaron – Coloré

Dobták a világ egyik legjobb italát, hogy Brad Pitt új pezsgőjét vedelje Hollywood az Oscaron

2023. 03. 08.

A világ egyik legjobb termőterületéről származik a részben Brad Pitt tulajdonában álló Fleur de Miraval rozépezsgője, amelynek palackja 400 dollár. De vajon hogy ízlik majd az Oscar-gála új, hivatalos itala Angelina Jolie-nak?

Rozépezsgő vagy tequila-martini? Michelle Yeoh, Colin Farrell és fél Hollywood ebből választhat, ha inna valamit az Oscar-gálán március 12-én. Az ünnepi poharakba kerülő buborékok viszont egy vendég számára nem hatnak majd újdonságként, az este hivatalos – és egyetlen – pezsgőjét ugyanis a Brad Pitt résztulajdonában álló Fleur de Miraval szolgáltatja mind a díjátadón, mind az azt követő bálon.

A Pitt arcával is reklámozott Miraval palackja 400 dollár, és azt a kiváló Piper-Heidsiecket váltja majd, amely az elmúlt hét évben a gála hivatalos pezsgőjének számított, és amely már a magyar fogyasztók számára elérhető kategóriákban is a legjobb ár-értékű arányú champagne-nak tekinthető.

Brad Pitt rozébiznisze

„Felvette velünk a kapcsolatot egy ügynökség, és természetesen, mi nagyon boldogok voltunk, hogy általánosságban része lehetünk valami művészinek, konkrétan a filmművészetnek” – mondta a váltásról a WineMagnak a Chateau Miraval borásza, Marc Perrin, aki 2012-ben kezdett el együttműködni Pitt-tel, valamint akkori feleségével, Angelina Jolie-val.

03 23 Brad Pitts Champagne Will Be The Official Wine Of The Oscars Hero Fleur De Miraval 1920x1280
Forrás: Champagne Fleur de Miraval

Perrin akkor még csak Château de Beaucastel márkanév alatt készített csendes rozébort a celebpárnak. Az együttműködésbe később vonták be a Péters családot, amely a világ legjobb, champagne-készítésre alkalmas területein birtokol szőlőket, és Pittel közösen az egyetlen olyan Champagne-ház résztulajdonosa, amely a rozékra fókuszál. Ez a Miraval.

Az Oscaron és kísérőeseményein bemutatott tételből mindössze évi ezer palackot készítenek. Ez egy száraz pezsgő, a borász elmondása szerint krémes, selymes textúrájú, ízjegyeiben citromfüvet, mogyorót és csonthéjas gyümölcsöket idéz. Bizonyára passzol majd a brit séf, Elliott Grover sörben sült tőkehalához, valamint a Wolfgang Puck séf által kreált vacsoramenühöz.

De vajon hogy ízlik majd mindez Angelina Jolie-nak? Jolie 2016-os válásuk után kiszállt mind a Château de Beaucastel, mind a Fleur de Miraval tulajdonosi köréből, és az izgalmas francia italokkal való kísérletezést meghagyta exférjének.

Forrás: WineMag, Robb Report

Borítókép forrása: Shutterstock