Peller Mariann második regénye legalább olyan jó, mint az első – Ez a Szerelemszövetség

2023. 03. 30.

2022. év végén megjelent Peller Mariann második regénye, a Szerelemszövetség, ami bár a Végtelen kísértés folytatása, valójában önálló történetként is megállja a helyét.

Peller Mariann négykötetesre tervezett regénysorozata a második részéhez érkezett, amely a Szerelemszövetség címet kapta. Az írónő az alaphelyzetet felhasználva helyezte új élethelyzetbe szereplőit, így a könyv akkor is olvasható, ha az első részt kihagytuk.

A felvezetésben gyorsan megismerhetjük a szereplőket és egy ,,gyorstalpalót” is olvashatunk arról, hogy mi történt az első részben. A főszereplő, Kékkúti Annabella a férjével, és immáron két gyermekével él szeretetben, amikor is egy sorozat női főszerepét kapja meg. A kiváló lehetőséget nem utasítja el, ám valamelyest inába száll a bátorsága, amikor megtudja, hogy életei szerelme nemcsak a férfi főszerepet játssza, hanem produceri teendőket is ellát.

Szerelemszövetség – A fény és árnyék szövetsége

A történetben Annabella ismét válaszút elé állíttatik: családja és évezredek óta ismétlődő szerelme, Johnny között kell választania. Peller Mariann kiválóan érezteti velünk főszereplője vívódását, ám eközben a történet is gördülékenyen halad előre. Bepillantást nyerhetünk egy sorozat forgatásának kulisszatitkaiba, és magáról a sorozatról is úgy olvashatunk, mintha néznénk azt. A fikciós szériát is átjárja a spiritualitás, ugyanis az Annabella és Johnny által megformált szereplők a világ különös jelzéseire próbálnak választ találni. Ehhez szükség van Annabella képességeire, így az előző életeikbe utaznak el Johnny-val, s e történetek a kitalált sorozatba is belekerülnek.

A regényben több bölcs, megfontolandó gondolat is helyet talált, így érdemes időt hagyni, s néha-néha visszalapozni, hogy megérjenek bennünk a mondatok.

A főszereplők sokat fejlődnek az előző kötethez képest, köszönhetően annak, hogy Annabella jobban hallgat az eszére, és tudatosan próbálja védeni magát attól, hogy sérüljön. Johnny is közelebb kerül saját magához, s hogy Annabellához is sikerül-e, az kiderül a Szerelemszövetségből!

Nyitókép forrása: Karsa Tímea