Barion Pixel Ha spirituális regényt keresel, Peller Mariann Végtelen kísértése neked való! – Coloré

Ha spirituális regényt keresel, Peller Mariann Végtelen kísértése neked való!

2022. 07. 04.

Peller Mariannt a televízió mellett a Youtube-ról ismerhetjük, ahol nemcsak videó, hanem podcast formájában is jelen van. Az Utazás a lelked körül című műsora a spirituális világba és a lélek titkaiba kalauzolja a nézőt. Mariann első – és remélhetőleg nem az utolsó – regénye, a Végtelen kísértés 2020-ban jelent meg, és már a második kiadását is megérte.

Akik követik Peller Mariann munkásságát, tudhatják, hogy nem idegen tőle a spiritualitás: mindig is vonzotta a misztikum és az, amit a látható világból nem ismerünk. Nem meglepő hát, hogy regénye is a spiritualitáson alapszik, amit egy szerelmes történettel gyúrt egybe.

A könyv maga a végtelen kísértés

Bizonyára nem minden olvasónál lesz így, de nálam ez a könyv a letehetetlen kategória volt. Ugyan nem mondanám magam a szerelmes regények nagy kedvelőjének, már nem ez az első eset, hogy lebilincselt egy történet: a Füredi lánnyal ugyanígy jártam. A Végtelen kísértés abban más, hogy olyan megközelítésből mutatja be a szerelmet, amiről ritkán olvas az ember.

A főszereplő, Kékkuti Annabella sikeres színházi színésznő, aki éppen belecsöppen a filmforgatások varázslatos világába. Szerető férje mindenben támogatja, többek közt abban is, hogy nagy részt vállal kisfiuk programjainak szervezésében, hogy felesége meg tudjon felelni a rivaldafény követelményeinek.

A Végtelen kísértés egy romantikus regény, amit a spiritualitás sző át
A Végtelen kísértés egy romantikus regény, amit a spiritualitás sző át / Fotó: Karsa Tímea

Annabella rendszeresen kapcsolatot ápol égi segítőivel, így akkor is az ő tanácsaikat kéri, amikor hirtelen belép az életébe Johnny, aki igazi végtelen kísértést jelent számára.

A hűtlenséget elítélő Annabella nem érti, mi történik vele, és hogy miért vágyik jobban erre a férfira, mint a férjére valaha. Amikor úgy érzi, az inga kevés a válaszokhoz, továbbmegy, és földi, spirituális segítőktől remél választ és segítséget.

Eközben a szerelem magával sodorja, és önmaga sem tudja, hogy tud-e parancsolni vágyainak és érzelmeinek.

Peller Mariann, az írónő

A kötet romantikus szála rendkívül erős, így az ilyen történeteket kedvelők mindenképpen élvezni fogják, ám csak akkor, ha ezzel együtt a spiritualitás felé is nyitottak! Ugyan az ajánló szerint Annabella életét csupán ,,csipetnyit” járja át a spiritualitás, ez nem feltétlenül van így. Aki nyitottan áll hozzá ehhez a témához, mindenképpen képes lesz – ha nem is megérteni – tolerálni Annabellát, ám aki egyáltalán nem tudja elfogadni az ezotériát, lehet, hogy nem fogja élvezni a könyvet.

Peller Mariann olyan üzeneteket ír a könyvbe, ami mindig megtalálja azt, akinek szól
Peller Mariann olyan üzeneteket ír a könyvbe, ami mindig megtalálja azt, akinek szól / Kép forrása: Libertine Könyvesbolt

Mindennek ellenére a történet okosan és következetesen van felépítve: pontosan ismerjük Annabella érzéseit. Kívülállóként megérthetjük, hogy egy boldog kapcsolatból sem feltétlenül azért kacsint ki az ember, mert nem szereti a társát, míg ha mi magunk vagyunk éppen végtelen kísértésben valakivel, megértjük Annabellát, és a kötet segítségével talán saját érzéseinket is könnyebben elfogadjuk.

Ugyan a történet cselekményekben gazdag, vannak ,,üresjáratok”, amik csupán fizikai síkon mentesek eseményektől, ugyanis ilyenkor részletesen megtudhatjuk, mit él át Annabella mostani életében, és az előző életeibe is bepillantást nyerhetünk, ami olyan dolgokra is magyarázatul szolgálhat, amire nem is gondolnánk.

A történet során végig izgulhatunk a főhősért, és reméljük, hogy a legjobb döntést hozza meg. Hogy így történt-e? Olvasás után kiderül!