Karády Anna: A füredi lány

Nemrég jelent meg a könyv folytatása, a Füredi földesúr, ám mielőtt nekiállnánk, érdemes elolvasni a sorozat első részét!

A kötetnek már a borítója megfogja az embert, ami – mint interjúnkból kiderült – a szerző, Karády Anna elképzelése szerint lett megtervezve.

A történet napjainkban indul, amikor is Anna, a jogászlány egyszer csak 1763-ban találja magát. Lassacskán ráébred, mi történt vele, és hogy hol van. A múltban eltöltött idő alatt megismeri otthonát, Balatonfüredet és környékét, és látja az ő idejére elveszett emlékeket. Nem csak épületekkel és tárgyakkal, hanem emberekkel is találkozik: Katica, a javasasszony mellé szegődik, aki ételt, ruhát és munkát is talál neki, és még a visszajutás lehetőségét is kitalálják, ám Anna egy tényezővel nem számol: a szerelemmel, ami olyan elsöprő, hogy akár a múltban is tarthatja őt.

A füredi lány története rendkívül érdekesen mutatja be a múltunkat – mind külsőleg, mind politikai és személyes szempontból – és a karaktereket alaposan felépítve vezet minket végig a történeten.

Jó hír, hogy ha minden igaz, jövőre megjelenik a trilógia befejező kötete, a Füredi gyermek is!

Karády_Anna_írónő_Füredi_lány
Fotó: Karsa Tímea

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A sikeres nők hét szokása