Barion Pixel New York maga a világ – Coloré

New York maga a világ

2021. 10. 11.

Képzeletbeli utazásra hívunk: hallgasd meg Halász Levente előadását akár személyesen, akár online, és ismerd meg New Yorkot! Garantáltan nem fogsz unatkozni, hiszen a Magyar Földrajzi Társaság Turizmusföldrajzi Szakosztályának rendezvénye a világ egyik legvibrálóbb, legizgalmasabb városát mutatja be.

A Nagy Alma, a város, ami sosem alszik – az USA legnépesebb – 2020-ban 8,8 millió lakosa volt – és valószínűleg a turisták körében is az egyik legnépszerűbb városa. 2019-ben 66,6 millió látogató kereste fel, de számuk a pandémia miatt 2020-ban 22,3 millióra zuhant.

Gyakran nevezik a világ (!) kulturális, pénzügyi és média-fővárosának, ami olyan területeket is befolyásol, mint a kereskedelem, szórakozás, kutatás, technológia, oktatás, politika, turizmus, művészet, divat, sport. New York számos területen „leg”, most csak egyet emelünk ki: a világ legtöbbet fotózott városa is.

New York télen – hangulatkép Manhattanből
Hangulatkép a téli Manhattanből / Fotó: Facebook

A New Yorker életstílus

„Márai szerint New York nem város, hanem maga a világ. Az Amerikai Egyesült Államok első fővárosában jelenleg 8 millió ember él, és ebben a bábeli zűrzavarban 800 különböző nyelvet beszélnek. Halász Levente előadásában Földünk egyik legfontosabb globális városának metropolisszá fejlődése történetét, újító szellemű építészetét, színes és egyedülállóan gazdag kulturális életét, izgalmas társadalmi átalakulási folyamatait, a múlttal kapcsolatos legendáit, valamint a New Yorker életstílus főbb jellemzőit mutatja be.”

Az előadást a Kodolányi János Egyetem (1139 Budapest, Frangepán u. 50-56.)  402-es előadótermében tartják 2021. október 12-én 19 órakor.

Online ERRE a linkre kattintva tudsz részt venni a programon Teams-en keresztül.

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix