NapiJó: Vaják (Witcher)

2021. 05. 06.

Ha szereted Henry Cavillt és a Trónok harcát, akkor a Vaják a neked való sorozat!

Henry Cavilltől karrierje során megszokhattunk, hogy általában szépfiús szerepeket játszik – ezt a Vajákban némileg sikerült levetkőznie, bár tény, hogy a maszkmesterek itt sem voltak hajlandóak elcsúfítani.

vaják
Forrás: northfoto.com

Andrzej Sapkowski lengyel író még a nyolcvanas években írta meg a Vaják könyvsorozat első részét, amivel egy fantasy-magazin pályázatán első helyet nyert, és annyira sikeres lett, hogy “kénytelen volt” megírni a következő részeket is. A szláv mitológián alapuló történet atmoszférája hasonló a Trónok harcáéhoz vagy a Gyűrűk Uráéhoz (reméljük, a keményvonalas rajongók most nem köveznek meg e kijelentésem miatt), tele van szörnyekkel, mitologikus lényekkel, harccal, csatákkal és varázslattal.

A könyvekből előbb számítógépes játék készült, majd 2019-ben a Netflixen debütált a sorozat, melyben Henry Cavill játszotta az ezüsthajú lényt, a Vajákot, akinek az a sorsa, hogy szörnyekre vadásszon – miközben az emberek őt magát is annak tartják. Persze nem kell aggódni, nemcsak öldöklésről szól a sztori, van benne intrika, szerelmi szál, és egy idegesítő legjobb barát is Kökörcsin (Joey Batey) képében. Érdemes belekezdeni, mert a második évad idén érkezik majd a streaming-felületre.