Barion Pixel Ingyenes szűrővizsgálatok, sport és sztárfellépők a diabétesz világnapján – Coloré

Ingyenes szűrővizsgálatok, sport és sztárfellépők a diabétesz világnapján

2022. 11. 14.

November huszadika a diabétesz világnapja, aznap tartják az Egy Csepp Figyelem Alapítvány családi napját is – koncertekkel, sportlehetőségekkel és szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket most vasárnap a MOM Sportban.

A WHO jelentése szerint világszerte csaknem 500 millió új diabéteszes, daganatos, valamint szív- és érrendszeri megbetegedést lehetne megakadályozni 2030-ig, ha az emberek több testmozgást iktatnának be az életükbe. A diabétesz világnapját minden év novemberében tartják és a hazai, a cukorbetegség korai felismeréséért és megelőzéséért alakult szervezet Egy Csepp Figyelem Alapítvány ezzel kapcsolatosan ismét megrendezi az Egy Csepp Világnap névre hallgató egész napos programját Budapesten a MOM Sportközpontban.

A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a betegségre, a mozgás fontosságára, és kedvet csináljanak a sportoláshoz kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Mivel a diabétesz nem korfüggő, ezért a család minden tagjának érdemes odafigyelnie rá, ennek szellemében az Egy Csepp Világnap programjai is minden korosztályt igyekeznek majd megszólítani november 20-án vasárnap 10 és 17 óra között.

A felnőtteket ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal, kiállítói standokkal várják a szervezők, délután 15 órakor Erős Antónia vezetésével indul a Diabétesz Séta, „mellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért, és hogy a sport a cukorbetegeknek az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti.” A világnapot megelőző héten egy online kihíváshoz is lehet csatlakozni, ez lesz a Magyar Természetjáró Szövetség közreműködésével létrehozott Kék Kör Túra november 14 és 20 között, melynek kitalálhatjuk a nevéből is, hogy célja az Országos Kékkör távjának együttes megtétele, összesen 2550 kilométer. A kihívás vége a MOM Sportban lesz, ahol gyaloglópadon is be lehet szállni a kihívásba, a részvevők között nyereményeket sorsolnak ki, de a tombolán is értékes ajándékok találnak gazdára.

Kiss Kevin diabétesz világnap
Az idei X-faktor versenyzői is fellépnek a MOM sportban most vasárnap, köztük Kiss Kevin. Forrás: RTL

A színpadon pedig sztárműsorvezetők és színészek – például Erős Antónia, Barabás Éva, Rábai Balázs – váltják majd egymást, és koncertekből sem lesz hiány. Fellép ugyanis többek között Csonka András, Paulina, az idei X-faktor versenyzői, Kolompos Zenekar, Peller Anna és a Street Sixteen.

A gyerekeknek szólnak a KiDS Birodalom programjai, ezek között lesz speciális ugróiskola, puzzle, ugrálóvár, kézműves foglalkozás, reflexjátékkal, sport- és kreatív feladatok is. Megnyílik majd a Teddy Maci Kórház, ahol plüssöket gyógyíthatnak majd a kicsik.

Borítókép forrása: Egy Csepp Figyelem Alapítvány
/szelavi/napijo/mom-sport-diabetesz-vilagnap/