Barion Pixel Love Hard: Ha karácsonyi romantikára vágysz – Coloré

Love Hard: Ha karácsonyi romantikára vágysz

2022. 12. 26.

A szerelmet megtalálni sosem egyszerű. Ma az internet világában pedig olyan nehézségekbe ütközik az ember, amire korábban nem volt példa. Love Hard filmajánló.

A Love Hard című film, magyarul A szerelem illata, tavaly érkezett a Netflixre. Ha még nem láttad, igazi karácsonyi film, amit beleng az ünnep szelleme, aranyosan romantikus és vicces. A főszerepben a Vámpírnaplók sorozattal ismertséget szerző Nina Dobrev, és a stand up komikus Jimmy O. Yang látható.

Miről szól a Love Hard?

Romantikus filmhez illően az igaz szerelem megtalálása áll a sztori cselekményének középpontjában. Natalie Bauer (Nina Dobrev) Los Angelesben lakik, és abból él, hogy a szerencsétlen randijaiból ír cikkeket egy újságnak. Modern nőként természetesen online ismerkedik, amikor is a sok rossz tapasztalat után, úgy tűnik, hogy megtalálja a tökéletes pasit. Josh nemcsak helyes, hanem vicces, jól el lehet vele beszélgetni, és megérti Natalie-t. Ezért a nő úgy dönt, hogy meglepi őt karácsonykor a keleti parton.

Love Hard
Kép forrása: Netflix

Csak hogy a helyszínen szembesül vele, hogy felültették, catfishing áldozata lett. Vagyis Josh (Jimmy O. Yang) valójában nem úgy néz ki, mint a képeken, hanem egy igazi lúzer, kocka srác. Végül ők ketten alkut kötnek, Natalie eljátssza Josh barátnőjét, hogy a családja örüljön, hogy a fiuknak barátnője lett. A srác pedig segít megszerezni Taget, aki valójában a felhasznált képeken szerepel, és a városban él. Azonban a tervek nem éppen úgy alakulnak, ahogy először kigondolták, de a folytatáshoz már nézd meg a filmet.

Milyen lett?

A Love Hard igazán szórakoztató mozi, tipikus, kedves karácsonyi film. Nagy meglepetéseket azért nem tartogat, eléggé kiszámítható, de nem is a célja, hogy valami óriási újdonsággal álljon elő.

Az aranyos vígjáték alapvetően vicces, kellemes poénokkal, de olykor túlzásba esnek az írók. Például, amikor Natalie először egyedül próbálja meghódítani Taget, ezért alkoholt iszik, hogy bátrabb legyen. Csak hogy allergiás a kivire, ami megtalálható az italban, és csúnya allergiás reakciója lesz. Ezt megpróbálták viccként tálalni, pedig egyáltalán nem tudtunk nevetni rajta.

A történet egyébként jól felépített, nem ül le. A karakterek szerethetők, a fejlődésük is jól lekövethető. A színészek hozzák a kötelezőt, nyilván nem ezzel az alakítással akartak Oscar-díjat nyerni, de teljesen korrekt lett.

Egyébként a film az online randevúzás buktatóira, és nehézségeire összpontosít. A fő üzenete pedig az, hogy nemcsak a külső számít, hanem igazán meghatározók a belső értékek, amiket az online randizás teljesen a háttérbe szorít.

A Love Hard Netflixen érhető el, nagyjából másfél óra hosszú. Tökéletes kikapcsoló időtöltés az ünnepek között, ha csak szeretnénk egy kicsit heverni a kanapén és szórakozni.

Borítókép forrása: Netflix