Barion Pixel Megérkezett a Wednesday: kicsit Addams family is, meg nem is – Coloré

Megérkezett a Wednesday: kicsit Addams family is, meg nem is

2022. 11. 26.

A héten debütált a Wednesday című sorozat Netflixen. A történet által az Addams family egyik ikonikus karakterét ismerhetjük meg jobban.

Tim Burton sorozata november 23-án, szerdán debütált a Netflixen. Az ikonikus filmrendező, aki különleges látásmódjáról ismert, sokakat meglepett azzal a döntésével, hogy együtt dolgozott a streamingóriással. Végül nyolc epizódból négyet rendezett.

Az alapsztori

A Wednesday az Addams family egyik karakterével, a család lánygyermekével, Wednesday Addams-szel foglalkozik, a többi családtag mellékszereplőként jelenik meg a történetben. A sorozat Jenna Ortega (Wednesday) jutalomjátéka. Ortega nyolc epizódon keresztül uralja a képernyőt, egyszerre hátborzongató, furcsa, komikus, a szemforgatást pedig tökéletesebbre nem is fejleszthette volna. Sajnos, maga a sorozat nem annyira jó, mint a főszereplője.

Wednesday
Kép forrása: Netflix

Ortega karaktere egy állami iskolában kitaszítottként értesül arról, hogy testvérét, Pugsley-t (Isaac Ordonez) zaklatják, ő pedig úgy dönt, hogy bosszút áll a vízilabdacsapaton. A durvára sikerült csínytevés után pedig hamar a Nevermore Akadémián találja magát, egy vermonti iskolában, ahol a szokatlanul tehetségesek tanulnak – vagyis vámpírok, vérfarkasok, szirének és hasonlók. Wednesday-nek látomásai vannak, amelyeket nem tud értelmezni vagy irányítani, valamint az iskolaváltásért sem lelkesedik, nem úgy, mint a szülők, Gomez (Luis Guzmán) és Morticia (Catherine Zeta-Jones), akik nagyon örülnek, hogy a lányuk a szeretett alma materükbe fog járni.

Milyen lett a Wednesday?

Mint már említettem, az Addams family többi tagja, így Gomez és Morticia nagyon keveset szerepelnek a nyolc epizód alatt, Fester bácsi (Fred Armisen) csupán egy epizódban tűnik fel. Ez egyébként nem igazán tesz jót a sorozatnak, bár érthető, mivel az alkotók úgy nyilatkoztak, hogy később minden karakternek meg akarják adni a saját szériáját.

Az epizódok izgalmasra sikerültek, a rejtélyek jól ívelték, a történet behúzza a nézőt, de valami mégis hiányzik: bár furcsa lett a sorozat, nem eléggé az Addams family-s; hátborzogató is, de többet vártunk. Jó lett,nnézhető, valószínűleg lesz folytatása is, de talán jobb lett volna, ha egy egyszerű különc lányról szól, nem Wednesday Addams-ről. Aki ismerte, pláne szerette a korábbi Addams familyt, amiben Christina Ricci (aki egyébként szerepel a Netflix sorozatban is) játszotta Ortega karakterét, annak hiányérzete lesz.

Borítókép forrása: Netflix