Barion Pixel A legkedveltebb sorozatait kaszálta el a Netflix és az HBO Max – Coloré

A legkedveltebb sorozatait kaszálta el a Netflix és az HBO Max

2022. 11. 08.

Vajon miért vágják le az aranytojást tojó tyúkokat? A streaming-szolgáltatók sokszor szembemennek a rajongói akarattal, és még a legnézettebb sorozatokat is törlik.

Két meglepő bejelentés is érkezett a hazánkban is jelen levő két streaming óriástól: az HBO bejelentette, hogy lezárás nélkül befejezik a nagy sikerű, futurisztikus sikerszériájukat, a Westworldöt, míg a Netflix egy újoncának, a Winx Saga-nak adott kaszát, pedig az hasított az első két évaddal.

Ahogy az lenni szokott, a sorozat évadai óriási cliffhangerrel záródtak, vagyis a nézők tűkön ülnének, hogy mi fog történni kedvenc szereplőikkel, ehelyett viszont le kell nyelni a méregpirulát és a szolgáltatók döntését.

A Végzet: A Winx Saga egy Nickelodeonos animációs sorozaton, a Winx Clubon alapul, ami egy tündériskola növendékeit mutatja be, de ne dőljön be senki a kedves alapoknak! A Netflixes széria nagyon is vagány, félelmetes, véres és látványos lett. A rajongók imádták, ezért is érthetetlen, hogy leveszik a műsorról a második évad befejeztével. A showrunner Brian Young, aki korábban a Vámpírnaplókat is készítette, november 1-jén bejelentette, hogy a Winx Saga törölve lett.

Westworld sorozat
Forrás: Northfoto

Egy Instagram bejegyzésében ezt írta:

Ez nem egy szórakoztató hír most, de a Netflix sajnos úgy döntött, hogy nem megy tovább a Végzet: A Winx Saga harmadik évadával. Ez különösen nehéz, tudom, hogy közületek sokan szerették. Szívszorító dolog ez, és nagyon büszke vagyok mindenkire, aki a műsoron dolgozott, s olyan boldog vagyok, hogy elmondhattuk a történeteket.

Miután bejelentette, a szereplők a közösségi médiában is elköszöntek a sorozattól. A Netflix nem indokolta a döntést, de bennfentesek úgy vélik, hogy gazdasági okai vannak, mert pénzt akarnak átcsoportosítani a jóval nagyobb költségvetésű produkciókra, mint például a Sandman várható 2. évada.

Westworld sorozat
Forrás: Northfoto

Az HBO is derült égből a villámcsapásként jött a hírrel, hogy véget vet a Westworldnek. A négy évadot megélt sci-fi a szolgáltató nagy presztízsű műsora volt, hatalmas rajongótáborral. Az öntudatra ébredő androidok tehát nem térnek már vissza a vadnyugatra. A kaszának valószínűleg pénzügyi okai vannak itt is, a gyártó WB ugyanis nem tol bele további milliókat, mivel a nézettsége a harmadára esett az indulás óta.

Forrás: variety.com
Borítókép forrása: Northfoto