Barion Pixel Íme, ezek legjobb forró csokis helyek az országban – nem csak Budapesten keresgéltünk! – Coloré

Íme, ezek legjobb forró csokis helyek az országban – nem csak Budapesten keresgéltünk!

2022. 12. 29.

Ha valami igazán jól esik a téli mínuszokban, az a forró csoki. Mutatjuk a legjobb helyeket, ahová érdemes betérni.

A hideg időben kifejezetten jól esik egy kis forró csoki. Mivel rengeteg étterem és kávézó is kínál meleg italokat, ezért bármikor könnyen hozzájuthatunk. Azonban ha igazán finomat szeretnénk inni, akkor meg kell válogatni, melyek a legjobb helyek. Összeszedtünk néhányat nemcsak Budapesten, hanem vidéken is.

Forró csoki a Balatonnál: La Tène Desszertműhely

A La Tène Badacsonyban található. A cukrászda kelta hangulatú belső térrel rendelkezik, a weboldaluk szerint azért, mert a Badacsony-felvidék kultúrájának egyik ősi alapítói a kelták voltak.

A forró csokijuk mennyei, mellette pedig rengeteg minőségi süteményből választhat, aki ide betér. Nem véletlenül kapott 4,8 csillagot a Google-ön, de a Facebookon írt vélemények is csupa jó tapasztalatról számolnak be.

forró csoki
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Belvárosi Krém Cukrászda Székesfehérvár

Ha igazán hangulatos cukrászdába szeretnél betérni Székesfehérváron, akkor a Krém a tökéletes hely a számodra. Gyönyörű torták és sütemények között fogyaszthatod el a forró csokid, ami elképesztően krémes (bocsi, nem tudtam kihagyni).

Külön érdemes megemlíteni, hogy figyelnek az allergiásokra is, így mentes édességeket is lehet itt kóstolni. Ételallergiás és intoleranciában szenvedő ismerőseimtől tudom, hogy sokszor inkább nem is mennek cukrászdába, mert annyi rossz élményük van, itt viszont biztosan találnak valamilyen finomságot ők is.

Pelle-Molnár Kézműves Bonbon és A csokizó Tata

A Pelle-Molnár Kézműves Bonbon 2008-ban nyitott Tatán, A csokizó pedig 2010-ben. A honlapjuk szerint a céljuk, hogy mindenféle mesterséges aromáktól, színezékektől és tartósítószerektől mentes finomságokat készítsenek.

A forró csokikba valódi csokoládét kevernek, a választék pedig óriási. Választható levendulás, chilis, mentás, karácsonyi fűszeres és még rengetegféle. Lehet kérni laktózmentes tejjel, vízzel, rizsitallal vagy kókusztejjel is.

Rengeteg RomKafé – avagy Míves 2.0 Budapest

Budapest egyik legjobb forró csokija kapható a Rengeteg RomKafé – avagy Míves 2.0-ban. A romkocsmák hangulatát idéző hely tele van macikkal, amitől egy kicsit újra mindenki gyereknek érezheti magát. A forró csokoládéik pedig nemcsak gyönyörűek, hanem finomak is.

Rengeteg RomKafé – avagy Míves 2.0 korábban a IX. kerületben a Tűzoltó utcában volt, viszont idén elköltözött. Nem rég nyitott az új helyen, a Szinyei Merse utcában.

forró csoki
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

/szelavi/napijo/legjobb-forro-csoki/