Barion Pixel Ha mindig is csípted a tyúkokat, akkor irány a Henflix! – Coloré

Ha mindig is csípted a tyúkokat, akkor irány a Henflix!

2023. 02. 27.

A Henflix hamar nagy népszerűségre tett szert, pedig ,,mindössze” annyit tud, hogy tyúkokat nézhetünk a Youtube-on. Ha azonban kicsit megkapirgáljuk a felszínt, sokkal többet kapunk ennél!

A Henflix ez év februárjában indult két lelkes tyúktartó kezdeményezésére. A Heves megyei Bátor településen figyelhetjük meg a csirkék életét, akik között vannak gyöngytyúkok, kopasznyakúak és különleges, hint fajtájúak is. A tyúkudvaron túl fontos szerephez jutnak még a nyuszik, a galambok, a házőrző és persze néhány betolakodó is, ahogy a tyúkudvarban ez elő szokott fordulni.

A Henflix különlegessége, hogy azon túl, hogy a nap 24 órájában megfigyelhetjük a csirkék életét, még etethetjük is őket! Ehhez válogathatunk a kendermagból: különböző támogatások állnak rendelkezésünkre, és ha felhasználjuk a kapott kódot, láthatjuk, amint kinyílik az etető csöve, és a csirkék felcsipegetik a magokat.

Miért különleges a Henflix?

A Youtube-csatornát egy profi honlap teszi még egyedibbé, ugyanis kiváló grafikák és frappáns szövegek kísérik a csirkeól lakóinak életét. A honlapon megnézhetjük, hogy kik is a csirkés-reality szereplői. Mindegyik lakónak neve van, így hamar kialakul a kötődés, és akár kedvenc szereplőnket is kiválaszthatjuk. Személyes kedvencem Goldi, a seriff, aki látszólag imádja a kamerát, mert bárhányszor nézek be ,,a villába”, általában ő kelleti magát, kukorékolása pedig úgy visszaránt a nagymamám kertjébe, hogy receptre írnám fel!

Szerencsére, ha a napi kaparászást bármilyen vad madár megzavarná, ott van Bundás, aki rögtön elkergeti a betolakodókat. Vannak azonban olyan lények is, amik éjszaka jelennek meg, így szabályos hajtóvadászatot kell indítani ellenük. Ezek mind benne vannak az élő közvetítésben, de aki nem tekergetné a videót, az a naplóban olvashat a történtekről, így arról is, hogy az éjszakai patkányok élete hogyan érte el szomorú végét.

A Henflix készítői elképesztő kreativitással vetették bele magukat a csirke-realitybe, és írásos felületükből is árad a humor, a játékosság és a csirkék szeretete.

A videós tartalmat különböző műsorokkal dobják fel, így különböző, az állatokról szóló előadásokat tekinthetünk meg. A kakas, mint szimbólum című előadáson kívül láthatunk majd kakasfestést élőben, hallgathatunk csirkés érdekességeket, és a tojásról, mint jelképről is megtudhatunk pár történetet.

Ha nagyon megszeretünk egy-egy tyúkot akár örökbe is fogadhatjuk, de csirkés ajándékok közül is válogathatunk. A befolyó összeget a Henflix tulajdonosai a technikai eszközökre és a tyúkok életének szebbé tételére fordítják.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi jó van abban, hogy csirkéket nézeget az ember, és úgy is nehéz rá válaszolni, hogy rendszeresen csinálom. Van benne valami megnyugtató, és egyfajta állandóság-érzés: a csirkék így kaparásztak ötszáz éve, és remélhetőleg ötszáz év múlva is így fognak. Történjen bármi a világban, ők vígan kaparásznak, és az ember arra a pár percre amíg rájuk néz azt érezheti, hogy gondtalanul kapirgál velük együtt.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix