Barion Pixel Foe címmel érkezik Paul Mescal és a Ladybird sztárja, Saoirse Ronan sci-fi thrillere – Coloré

Foe címmel érkezik Paul Mescal és a Ladybird sztárja, Saoirse Ronan sci-fi thrillere

2023. 08. 26.

Az Ellen című regény filmadaptációja, a Foe egy apokaliptikus történet, mely az emberiség és a Föld pusztulásának megakadályozásáról szól.

A 2018-as regényt Iain Reid írta, akinek regényei általában olyan pszichológiai témák körül forognak, amelyek izgatják és megragadják az emberek fantáziáját és keresik a megoldást egy végletes problémára. A Garth Davis által rendezett film főszereplői Paul Mescal és Saoirse Ronan. A rendező olyan különleges alkotásokkal szerzett hírnevet magának, mint az Oroszlán (Nicole Kidman, Dev Patel). Saoirse tehetsége jól ismert a Ladybird óta, Mescal pedig egy feltörekvő ír színész, akit idén jelöltek a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjra a Volt egyszer egy nyárban nyújtott alakításáért, és hamarosan a Gladiátor 2. főszerepében nyűgözi majd le a nagyérdeműt.

Foe
Forrás: Amazon

A Foe világpremierje a New York-i Filmfesztiválon lesz szeptember 29-én, 2023. október 6-án pedig debütál a mozikban is. A mozis megjelenések után az Amazon Prime-on lesz streamelhető a különlegesen izgalmas cselekményű film.

A Foe története Junior és Hen házasságát mutatja be, egy fiatal párét, akik félreeső tanyán élnek, amely generációk óta a birtokukban van. A közeli jövőben játszódó filmben elég nagy a baj, mivel pusztul a gazdaság az éghajlat miatt, így az emberiség nem sok jóra számíthat. A lehetséges megoldás egy Terrance (Aaron Pierre) nevű titokzatos idegen képében érkezik, aki értesíti Juniort, hogy kiválasztották, hogy csatlakozzon egy küldetéshez, amely egy keringő űrállomáson lesz. Junior nem akar elválni Hen-től, de Terrance igyekszik felkészíteni őt erre, ám ezt egy vitatott módszerrel teszi, amely magában foglalja a mesterséges intelligencia használatát, valamint Junior és Hen kapcsolatának valódi vizsgálatát. Az emberi lélek és elme pedig hirtelen kendőzetlenül tárul fel előttünk és szinte kényszeríti a nézőt, hogy magába nézzen.

Foe
Forrás: Amazon

A feszültség a történet során egyre csak nő, eljön az elválás ideje és közelségbe kerül az űrutazás. A film cselekménye hasonló témát boncolgat, mint pl. az Interstellar vagy a legutóbbi Black Mirror évad Túl a tengeren epizódja. Mindezek a történetek azt vizsgálják, hogy az űrmissziókban részt vevő főszereplők hogyan kezelik a szeretteiktől és otthonuktól való elszakadásukat.

A Foe előzetesét a napokban tette közzé a forgalmazó Amazon.

Forrás: Collider
Borítókép forrása: Amazon
/szelavi/napijo/foe-paul-mescal-saoirse-ronan/