Barion Pixel Úgy fest, hogy Paul Mescal lesz a főszereplő a Gladiátor folytatásában, Ridley Scott pedig ismét a rendezői székbe ül – Coloré

Úgy fest, hogy Paul Mescal lesz a főszereplő a Gladiátor folytatásában, Ridley Scott pedig ismét a rendezői székbe ül

2023. 01. 09.

Többször felmerült már a téma, hogy a Russel Crowe által sikerre vitt Gladiátor folytatást kap, és úgy néz ki, a Paramount most valóra is váltja a rajongók álmát, méghozzá Paul Mescal színésszel.

Ridley Scott mindig azt mondta, hogy visszatér a Colosseumba, hogy folytassa a Gladiátor című kasszasiker epikus történetét, és úgy tűnik, hogy közeledünk ahhoz, hogy ez valóra is váljon. A Deadline forrásai szerint a Normal People sztárja, Paul Mescal tárgyalásokat folytat az Oscar-díjas film folytatásáról, Scott pedig visszatér a rendezői székbe, illetve producerként is közreműködik majd.

Paul Mescal
Forrás: Northfoto

Az eredeti filmből visszatér Janty Yates jelmeztervező és Arthur Max produkciós tervező is. Az első film az Universal és a DreamWorks koprodukciója volt, és bár a DreamWorks nem vesz részt a folytatásban, a Universalnak joga van újra partnerségre lépni, ha elkészül a projekt.

Az új film a 2000-es kasszasikert, azaz a Gladiátor történetét követi, amely több mint 460 millió dollárt hozott világszerte, és 12 Oscar-díjra jelölték, amelyből ötöt el is nyert, köztük a legjobb filmnek járó szobrocskát.

Gladiátor
Forrás: Northfoto

Maximus, a gladiátorból lett római tábornok szerepe csúcspontot jelentett Russell Crowe számára, amikor 2000 nyarán eljátszotta a szerepet. Ezzel nemcsak a legjobb színésznek járó Oscar-díjat zsebelte be, hanem abszolút A-listás színésszé emelte őt. Most, hogy kiderült Ridley Scott áll majd a folytatás mögött is, a hollywoodi fenegyerekek kezüket-lábukat törik, hogy megszerezzék a főszerepet.

Tavaly novemberben elkészült a végleges tervezet a filmhez, és Mescal az elsők között ülhetett le a rendezővel egy castingra. Scott ezután még jó pár esélyes színésszel találkozott, de a bennfentesek szerint az Emmy-díjra jelölt fiatal tehetség a nagy esélyes. Paul Mescal nem az egykori karaktert fogja tovább vinni, hanem Luciust, Lucilla fiát (Connie Nielsen), aki mára már felnőtt férfi, mivel a történet évekkel az első történet után játszódik. Lucius egyúttal Commodus (Joaquin Phoenix) unokaöccse volt.

Forrás: variety.com
Borítókép forrása: Northfoto