Barion Pixel Csaló csajok verik át a gyanútlan férfiakat a Netflixen – Coloré

Csaló csajok verik át a gyanútlan férfiakat a Netflixen

2022. 03. 27.

A csaló csajok rászedik a férfiakat, hogy megszedjék magukat – a klasszikus téma népszerűségét jól mutatja, hogy a 2019-es vígjátékkal Hollywood immár a harmadik bőrt húzza le ugyanarról a sztoriról, hiszen a produkció nem más, mint egy korábbi feldolgozás remake-je. Így rögtön három filmet ajánlunk egyszerre.

A szélhámosokról szóló történetek mindig is népszerűek voltak a nézők körében, manapság pedig egyenesen a reneszánszukat élik ezek a karakterek. A Netflix kínálatában például se szeri, se száma a csalókról szóló filmeknek (pl. A Tinder-csaló, Az örökösnő álarca mögött, Fontos vagy nekem stb.).

A Csaló csajokban (The Hustle) Josephine Chesterfield (Anne Hathaway) egy gyönyörű és stílusos brit hölgy, óriási házzal a franciaországi Beaumont-sur-Mer-ben, aki hiszékeny gazdag férfiak átejtésével keresi millióit. Kaszinókban cserkészi be prédáit, akik nem tudnak ellenállni elbűvölő személyiségének. Általában mindannyian eljutnak a leánykérésig, Josephine széfjében pedig szépen gyűlnek a gyémánt eljegyzési gyűrűk…

Csaló csajok
Forrás: Port.hu

Az ő tökéletesen működő világába robban be a tenyeres-talpas Penny Rust (Rebel Wilson), aki cseppet sem nevezhető kifinomultnak. Vonatokon és bárokban vadászik, és olcsó hazugságokkal próbál kicsalni áldozataiból kisebb-nagyobb összegeket, de néha egy-egy ingyen vacsorával is beéri. Ha már kereszteződtek útjaik, akkor a csaló csajok összefognak és versengenek, céljuk egy naiv tech milliárdos (Alex Sharp) megkopasztása. A többi legyen meglepetés, de azt azért ne feledjük, hogy a szélhámos filmekben nem ritka, hogy a szélhámosokat is átverik…

A Csaló csajoknak vannak egészen szórakoztató részei, de inkább az olcsó poénok jellemzők a produkcióra. Nekünk nagyságrendekkel jobban tetszett a korábbi változat, az 1988-as A Riviéra vadorzói Steve Martin és Michael Caine főszereplésével – egyébként ez is remake volt már, az 1964-es Dajkamesék hölgyeknek című alkotásé, amiben David Niven és Marlon Brando portyázott a Riviérán.