Barion Pixel Cicaverzum: egy macskával könnyebb a szerelem? – Coloré

Cicaverzum: egy macskával könnyebb a szerelem?

2023. 09. 25.

Őszintén, ha van macskád vagy kutyád, akivel nagyon jól kijössz és jól megértitek egymást, illetve régóta vagy szingli, akkor biztos gondoltál már arra, hogy mennyire jó lenne, ha a pasikkal is ennyire könnyű lenne. Valami ilyesmi járhatott Szeleczki Rozália fejében is, amikor megálmodta a Cicaverzumot, az első nagyjátékfilmjét.

Igazán nehéz szinglinek lenni

Október 19-én mutatják be országszerte a Cicaverzumot a mozikban és végre láthatjuk a végső előzetesét. Az abszurd szerelmi háromszög történet főszerepét Törőcsik Franciska és Polgár Csaba játsszák, a Macska Patkós Márton hangján szólal meg, fontosabb szerepekben Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, Tordai Teri, Martin Márta és Kiss Tibi zenész is látható.

A Cicaverzum nem azoknak szól, akik szerettek már bele macskába, hanem azoknak, akik valaha voltak szerelmesek a 21. században, és érezték magukat elveszettnek, megszállottnak egy párkapcsolat bonyodalmainak útvesztőjében. A macska motívum egy szórakoztató eszköz, hogy szabadabban, humorral mesélhessünk nagyon emberi tapasztalatokról: magányról, félelmekről, szerelemről, megnyugvásról

– mesélte el a film mondanivalóját Szeleczki Rozália rendező.

Cicaverzum
Fotó: Glódi Balázs / Lupa Pictures

A Cicaverzum sztorija

A harmincéves Fáni (Törőcsik Franciska) menekül a szerelem elől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál.

Amikor egy napon egy rejtélyes fekete Macska kezd el udvarolni neki, akinek a búgó hangját (Patkós Márton) csak ő hallja, minden megváltozik. Fáni annyira a Macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, amíg Fáni majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De vajon mit szól a “tündérmeséhez” Mihály (Polgár Csaba), a macska sármos gazdája?

Cicaverzum
Fotó: Glódi Balázs / Lupa Pictures

Szeleczki Rozália a forgatókönyvet Kemény Zsófival közösen írta, operatőre M. Deák Kristóf, producere Iványi Petra (FOMO, Látom, amit látsz) a főszereplő Fánit Törőcsik Franciska, aki szerint a Cicaverzum semmihez sem hasonlítható.

A Cicaverzum egyszerre szól a kapcsolódás nehézségeiről, a kiskorunktól hordozott sérüléseinkkel való szembenézésről, és erről a szürreális világról, amit néha már csak egy lépés választ el attól, hogy egy macska megszólítson bennünket az utcán. A Cicaverzum világa semmihez nem hasonlítható, ezért volt életre szóló élmény részt venni benne. Azért is fontos ez a mozi számomra, mert szerintem a művészet akkor fejlődik, ha fel merjük vállalni a saját ízlésünket, víziónkat, ahogy ezt Szeleczki Rozália és csapata tette. A közös cél eredménye egy szellemes, kedves, ugyanakkor abszurd és mély történet

– mondta a film főszereplője.

Cicaverzum a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával valósult meg. 2023. október 19-től pedig megtekinthető a mozikban!

Forrás: Kubik Elvira iroda

Borítókép forrása: Glódi Balázs / Lupa Pictures