Barion Pixel Hamarosan érkezik a Depp vs. Heard – a Johnny Depp és Amber Heard peréről készült dokumentumfilm – Coloré

Hamarosan érkezik a Depp vs. Heard – a Johnny Depp és Amber Heard peréről készült dokumentumfilm

2023. 08. 14.

A Netflix új dokumentumfilmben mutatja be Johnny Depp és Amber Heard 2022-es tárgyalását. Július 26-án a streamer kiadta a dokumentumfilm első előzetesét Depp vs. Heard címmel, amely nemcsak a tárgyalás eseményeit mutatja be, hanem azt is, hogy mi játszódott le az interneten, valamint a helyszínen megjelenő rajongók között. A kamerák a tárgyalóteremben rögzítettek minden pillanatot, amit streamelni lehetett az interneten.

A Depp vs. Heard augusztus 16-án debütál a Netflixen. A szolgáltató már az első előzetest is kiadta a dokumentumfilmhez.

Miért kellett a per?

Az egész 2022 tavaszán kezdődött, amikor Johnny Depp beperelte Amber Heardöt rágalmazásért egy 2018-ban a Washington Postba írt cikke miatt, amelyben „a családon belüli bántalmazást képviselő közszereplőnek” nevezte a férfit. Depp 50 millió dollárt követelt az egykori feleségétől. Heard ezután 100 millió dolláros követeléssel ellenperelt, azt állítva, hogy Depp pere rontotta a hírnevét. Végül az esküdtszék nagyjából Johnny Depp javára döntött, ugyanis megállapította, hogy Heard felelős három rendbeli rágalmazásáért, és 10 millió dollár kártérítést és 5 millió dollár büntető kártérítést ítélt meg a színésznek. Azonban megállapították azt is, hogy Depp is felelős a Heard elleni rágalmazásért, és 2 millió dolláros kártérítést ítéltek meg a nőnek.

Depp vs. Heard
Johnny Depp / Kép forrása: Consolidated News Pictures / Contributor / Getty Images Entertainment / Getty Images

A Depp vs. Heard ügyben először mindketten nyújtottak be fellebbezési papírokat, de végül 2022 decemberében megegyeztek, ami szerint Heard 1 millió dolláros összeget fizetett ki Deppnek. Heard akkori Instagram-nyilatkozatában azt mondta:

Nem tettem beismerő vallomást. Ez nem engedmény. Nincsenek korlátozások vagy gáncsok a hangomat illetően, ami a továbblépésemet illeti.

Depp vs. Heard
Amber Heard / Kép forrása: Consolidated News Pictures / Contributor / Getty Images Entertainment / Getty Images

Érkezik a Depp vs. Heard

A Netflix a közelmúltban bemutatta a Depp vs. Heard dokumentumfilm előzetesét, és közben felfedte a megjelenés dátumát is. Augusztus 16-án az emberek újra átélhetik azt az őrületet, amivé ez a bírósági ügy fajult.

A per alatt a közösségi média, a sajtó, de közbeszéd is folyamatosan a perről és kiderülő egyre durvább történetekről szólt. Mindenki arról beszélt, hogy mi történt Johnny Depp és Amber Heard házasságában, valamint arról, hogy kinek hisznek. A közvélemény abszolút Deppet hozta ki győztesen a történetből, akinek bár korábban megsínylette a karrierje a rágalmazást, úgy tűnik, hogy lassan visszatér Hollywoodba. Heardöt bár többen követelték, hogy távolítsák el az Aquaman és az Elveszett királyság című filmből, ennek a Warner Bros. Pictures nem tett eleget, bár az állandó figyelem miatt a színésznő úgy döntött, hogy Spanyolországba költözik.

Forrás: Popsugar, Early Game

Borítókép forrása: Michael Kovac / Contributor / Getty Images Entertainment / Getty Images