Briliáns elmék (Suits)

Nem biztos, hogy rögtön igent mondanék, ha valaki vállalati ügyvédekről és jogászokról szóló sorozatot ajánlana nekem - most viszont pont ugyanezt teszem.

Jobb később, mint soha – én nemrég kezdtem el nézni a 2011 és 2019 között futó Suits, magyarul Briliáns elmék című sorozatot, aminek neve onnan biztos ismerős, hogy a főszereplője ma Harry herceg felesége. De nem csak Meghan Markle miatt érdemes nézni, hiszen a szereplőgárda, a sokféle csinos irodai öltözet, az éles nyelvű és furmányos ügyvédek, na és a két főszereplő dinamikája is hozzátesz a sorozathoz.

Suits
Forrás: imdb.com

Adott tehát a Pearson-Hardman nevet viselő new yorki ügyvédi iroda, melynek egyik feje az okos és csinos Jessica (Gina Torres), egyik fő ügyvédjük pedig a dörzsölt, tapasztalt, nem mellesleg pedig sármos Harvey Specter (Gabriel Macht). Utóbbi ügyvédjelöltet keres maga mellé, azonban csak a Harvardról hajlandó válogatni és csakis a legjobbat akarja. Erre a válogatóra esik be – szó szerint – egy kétes ügyletnek és a véletlennek köszönhetően Mike Ross (Patrik J. Adams), aki ugyan mindent tud a jogról, ami csak le van írva a könyvekben, valójában sosem tanulta – legalábbis intézményi keretek között nem. A fiatal srác agya olyan, mint a szivacs, tényleg mindent megjegyez, amit valaha olvasott, ezt viszont leginkább arra fordítja, hogy mások helyett tegye le vizsgáikat, szép kis összegekért cserébe. A rendőrök elől menekülő Mike végül meggyőzi tudásával Harvey-t, aki nagy kockázatot vállal azzal, hogy egy mindenféle képzettség nélküli srácot alkalmaz. Így kezdődik kettejük közös munkája, ahol az alapfeszültséget maga a titok adja, mellette pedig részről részre új ügyeket göngyölítenek fel, új bizonyítékokat ásnak elő, miközben a magánéletük is nem várt fordulatokat vesz. A kilenc évadot megért sorozatot annak ajánlom, aki szereti az öltönyös fickókat (bár ez enyhe indok, tudom), akit érdekel az angolszász törvénykezés, a meglátja a szépséget az ügyvédi karrierben és az üzleti ügyekben és akit le lehet nyűgözni szakszavakkal és jogászi trükkökkel. Ha van Netflix-előfizetésed, ott keresd!

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Ami nincs az nem fájhat? Dehogynem. Tudj meg többet a babák fogzásáról!