Barion Pixel Adam Sandler legújabb filmje könnyeket csalt a szemünkbe – Coloré

Adam Sandler legújabb filmje könnyeket csalt a szemünkbe

2022. 06. 28.

Apafej, Távkapcs, 50 első randi. Adam Sandler Hollywood első számú vígjátékmestereként vonult be a filmes történelembe, a Hustle c. Netflix drámában azonban egy másik oldaláról is megismerhetjük a színészt.

Ha létezik megosztott figura Hollywoodban, akkor az Adam Sandler. Mi speciel a rajongótáborát erősítjük, mert amíg a felületes néző számára a színész által megformált karakterek sokszor már-már gyerekesen bugyutának tűntek, addig mi a dolgok mögé nézünk, és a filmek valódi üzenetét, tanulságát keressük. (És ciki vagy sem, de sokszor meg is hatódunk. Legutóbb is ez történt.)

Adam Sandler új filmje, a Hustle már elérhető a Netflixen

A június 8-án debütált Hustle (Mindent egy lapra) c. filmdráma bebizonyította, hogy öreg hiba volt beskatulyázni Sandlert a humoristák dobozába. (Mondjuk ez már a 2019-es Csiszolatlan gyémántnál is bebizonyosodott. Ebben az izgalmas drámában a színész egy aljas gyémántkereskedőt alakított, akitől mindenki rettegett az alvilágban.) Visszatérve a Hustlera, a produkció egyszer és mindenkorra világossá tette számunkra, hogy kiváló színészekkel egy B-kategóriás forgatókönyv eredménye is lehet élvezhető. Több mint élvezhető.

Történetünk főhőse Stanley Sugarman (Adam Sandler) a Philadelphia 76ers nevű amerikai kosárlabdacsapat játékosmegfigyelője. Elismert szakember, aki imádja a munkáját, ám az utazásokkal tarkított életét már kevésbé, mivel emiatt kevés időt tölthet szeretteivel. Egy napon Spanyolországban Stanley megpillant néhány szegény gyereket kosarazni, akik között csiszolatlan gyémántra lel. A 22 éves Bo Cruz (Juancho Hernangómez) kétkezi munkás, aki anyjával és a kislányával napról napra él, bűnözőmúltja pedig igencsak megnehezíti, hogy a játékosmegfigyelő kiemelje őt ebből a közegből.

Jogos a kérdés, hogy mégis mi annyira nagyszerű egy felemelkedésről szóló filmben, hiszen láttunk már olyat (Rocky, Creed), hogy nincstelen srácokból híres és gazdag világbajnok sportolók lesznek. Ez tény, ám ami igazán különleges a Hustleben, az Adam Sandler és a valóságban profi kosárlabdás Juancho Hernangómez közötti elképesztő dinamika.

Adam Sandler Hustle
A Hustle c. film főszerepében Adam Sandler (Kép forrása: Netflix)

Sandler zseniálisan hozza a kiöregedett mentort, a főszereplő pedig lehet, hogy nem színész, mégis tökéletesen elhiteti a nézővel, hogy őt az utca nevelte. Röviden-tömören a sztori egy pillanatra sem veszíti el a realitását. Úgy, hogy közben humorból sem szenvedünk hiányt. És igen, mondhatjuk, hogy klisé, ha egy filmnek a „Küzdj a végsőkig!” az üzenete, de ha ilyen köntösbe csomagolják, mint a Hustle esetén, akkor könnyű megfeledkezni erről, hiszen magával ragad a cselekmény. Ezért hangsúlyozzuk, hogy a Netflix újdonsága nem csupán Adam Sandler-kedvelőknek ajánlott, hanem voltaképp mindenkinek, akit levesz a lábáról egy ehhez hasonló történet.

Borítókép forrása: Netflix