Barion Pixel A másik nővér: Eddie Redmayne és Jessica Chastain örömjátéka a Netflix valós történeten alapuló thrillere – Coloré

A másik nővér: Eddie Redmayne és Jessica Chastain örömjátéka a Netflix valós történeten alapuló thrillere

2022. 11. 12.

Azt mondják, az élet írja a legjobb, egyben leghátborzongatóbb történeteket. Valószínűleg a Netflixnél is tisztában vannak ezzel, hiszen A másik nővér című film „a halál angyala” bőrébe bújtatott sorozatgyilkos, Charles Edmund Cullen történetét mutatja be Jessica Chastain és Eddie Redmayne főszereplésével.

Kevés olyan hátborzongató dolog van a világon, mint a való életből átvett, majd megfilmesített történetek. A kijelentés bőven megállja a helyét a Netflix új filmje, A másik nővér c. thriller kapcsán, amelyben Jessica Chastain karaktere azért küzd, hogy volt kollégája, a Charles Cullent alakító Eddie Redmayne megkapja a méltó büntetését az általa elkövetett gyilkosságokért. 

A másik nővér, Eddie Redmayne, Jessica Chastain
Eddie Redmayne A másik nővér c. filmben. Kép forrása: Northfoto

A másik nővér – Az eredeti történet

Charles Edmund Cullen sztorija nemcsak az amerikai, hanem a magyar fülek számára is ismerősen csenghet: a halál angyalaként emlegetett férfi 16, ápolóként eltöltött éve alatt összesen 40 pácienst gyilkolt meg a kétezres évek elején Jerseyben. Legalábbis ennyit vallott be: a szakértők szerint ugyanis több mint 400 (!) ember halála szárad a lelkén, s mindazokén, akik nem akadályozták meg abban, hogy a férfi újabb és újabb áldozatokat szedjen azokban a kórházi intézményekben, ahol pályafutása során megfordult. 

Cullen „szerinte” kritikus állapotú betegeket segített át a túlvilágra úgy, hogy halálos adag gyógyszert (általában inzulint) adott be a pácienseknek. Elfogásakor a férfi azzal magyarázta tettét, hogy gyermekkora óta depressziós volt, s a gyilkosságokat is egy-egy ilyen időszaka alatt követte el, ennek következtében pedig – amikor ráeszmélt tettére – többször is megpróbált öngyilkos lenni. Sikertelenül. 

Nem véletlen tehát, hogy a Netflix a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori sikere után ismét egy sorozatgyilkos történetét eleveníti fel, méghozzá nem akármilyen szereposztással. 

Chastain és Redmayne, a páratlan páros

Szerintem valójában senki nem tudja, miért csinálta, amit csinált, a film is inkább a hogyanra adja meg a választ

– nyilatkozta a szerepről a Legendás állatokból megismert színész, Eddie Redmayne, akit a friss Oscar-díjas színésznő, Jessica Chastain mellett láthatunk viszont a filmben. 

Chastain sem tétlenkedett Amy Loughren (az ő segítségével buktatták le végül Cullent, éjszakás nővérként sokáig együtt dolgoztak egy kórházban) megformálása ügyében: hosszasan beszélgetett vele arról, honnan merített erőt kétgyermekes, egyedülálló anyaként arra, hogy végül megbuktassa Cullent.  

Az imdb-n jelenleg 6,9-re értékelt film szeptember 11-től látható a Netflix streamingszolgáltató kínálatában.

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePIx