Barion Pixel Több mint 400 interaktív mesekönyv lesz ingyenesen elérhető a nyári szünetben – Coloré

Több mint 400 interaktív mesekönyv lesz ingyenesen elérhető a nyári szünetben

2022. 06. 26.

Csak regisztrálni kell, és több mint 400 interaktív mesekönyv lesz ingyenesen elérhető a nyár végéig a családoknak tanuláshoz és szórakozáshoz.

A nyári szünet idejére több mint 400 interaktív mesekönyvet tesz ingyenesen elérhetővé a családoknak tanuláshoz és szórakozáshoz az interaktív hangoskönyvekkel foglalkozó BOOKR Kids és a Samsung.

A regisztrációt követően Android és iOS készülékekről egyaránt elérhetővé válik a hazai mesebirodalom legjava, a Mesetár klasszikus és modern, animált digitális könyvei és képességfejlesztő játékai. A Mesetárban olyan klasszikus és modern interaktív történetek találhatók, amelyek különleges keverékei az animált digitális könyveknek és képességfejlesztő játékoknak.

mesekönyv
A könyveket olvasók átlagosan 15-20 százalékkal eredményesebben teljesítenek az olvasás és szövegértés különböző részterületein. Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Mesék tanuláshoz kifejezetten az alsó tagozatos gyermekek anyanyelvi nevelését segíti, a nyári szünet kötelező olvasmányait tartalmazza A Pál utcai fiúktól A kis hercegig.

A történeteket ismert színészek keltik életre, többek között Molnár Piroska, Szacsvay László és Gálvölgyi János, így azok hangoskönyvként is élvezhetők.

A Mesetár egyébként teljesen megújul július első heteiben, ettől kezdve gördülékenyebb, frissebb és intenzívebb élményre számíthatnak az olvasók. A nyári akcióban résztvevők az új verziót is ingyenesen érhetik majd, egészen augusztus 31-ig. A Samsung Galaxy mobiltelefonok és tabletek esetében további kilenc hónappal bővül az elérés ideje, így egy teljes évig ingyenesen férnek hozzá a felhasználók a Members applikációból letölthető kuponnal.

A hozzáféréshez szükséges igénylést 2022. június 30. éjfélig lehet leadni, ide kattintva .

Mese, mese, mesekönyv: miért, hogyan és mit meséljünk a gyermekünknek?

A történetmesélés évezredek óta az emberi kapcsolatok habarcsa: az információ átadáson kívül így rögzülnek a nemzetek és családok eredettörténetei, s bővülnek az érzelmi intelligenciához szükséges eszköztáraink. Ha érdekel, hogy tulajdonképpen mire szolgál a mesélés, s egyáltalán: hogyan lehet jól mesélni, olvasd el cikkünket.

Forrás: Kultúra.hu