Barion Pixel Teen Wolf film: érthetetlen, hogy miért volt erre szükség – Coloré

Teen Wolf film: érthetetlen, hogy miért volt erre szükség

2023. 02. 20.

Több mint öt év után döntöttek úgy a Teen Wolf sorozat készítői, hogy visszatérnek egy film erejéig a korábban megismert karakterek. Mutatjuk, milyen lett a végeredmény!

Sok rajongó már évek óta nyaggatta Jeff Davist (író és producer), hogy készítsen egy filmet a Teen Wolf sorozathoz. Mivel tinédzser koromban én is nagy rajongója voltam a sztorinak, nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lett a végre elkészült film.

Már a korábban megjelenő hírek alapján (mint, hogy Dylan O’Brien nem tér vissza, többek között azért, mert olyan hamar akartak forgatni, hogy már más projektre volt elszerződve) is lehetett sejteni, hogy ez azért nem lesz annyira jó, mint vártuk, de messze alulteljesítette a sorozat színvonalát.

Teen Wolf
Kép forrása: Teen Wolf: The Movie – Paramount+

Miben volt jó a Teen Wolf sorozat?

Régen a sorozat a rejtélyekben és a történet mesélésben volt igazán jó. Az effektek mindig kicsit gagyik voltak. Bár igazán rossz színész nem volt benne, kiemelkedően jó is csak egy-kettő. (Ezért is tudtak olyan gyorsan belevágni a projektbe, ugyanis a legtöbb színésznek nem igazán indult be a karrierje a sorozat óta.)

Sajnos, a filmre ezeket az előnyöket is sikerült elveszíteni. Rejtély nem igazán volt, teljesen kiszámíthatóra sikerült a sztori, a történet folyama pedig rémesen gyermetegre sikerült. Nagyjából arról szól az egész, hogy a karakterek egymást keresik, néha összefutnak, elmondják, mit tudtak meg, majd mennek tovább keresni másik karaktereket, hogy aztán mind egy helyre fussanak be. A korábbi zseniális történetszálak (főleg a harmadik évad) mintha egy teljesen más embertől származtak volna. Teen Wolf történetet ilyen butának még nem láttuk.

Teen Wolf
Kép forrása: Teen Wolf: The Movie – Paramount+

A barátság és a Teen Wolf

A sorozat főszereplője Scott McCall (Tyler Posey) volt, de valójában rá és a legjobb barátjára, Stilesra (Dylan O’Brien) épült a történet. Bár Jeff Davis utóbbit is hívta a filmhez, ő nemet mondott, a folytatáson pedig nagyon látszott a hiánya.

Egyrészt Dylan O’Brien karaktere volt a felelős a legtöbb humorért, a lyukat most más szereplőkkel próbálták betömni, így néhányan, például Jackson (Colton Haynes) egészen életidegen lett a korábbi viselkedéséhez mérten.

Másrészt általában Stiles oldotta meg a rejtélyeket, bár mivel nem is volt most igazán kérdés a történetben – még az is teljesen egyértelmű volt, amit mostani detektív-vonalnak szántak -, talán ez volt a kevésbé fájó momentum.

De nagyon hiányzott Scott mellől a legjobb barátja, és a távollétére adott magyarázat pedig szíven szúrt minden Stiles-Lydia fant, akik korábban hat évadot szorítottak végig, hogy végre történjen már köztük valami. Az is igaz, hogy nagyjából egyetlen párosnak sem sikerült együtt maradni a sorozat fináléja óta, amivel maga Jeff Davis is beismerte, hogy a legtöbb párosítás a végén rossz döntés volt.

Legalább a harmadik évadot újra kellett volna nézni

Jeff Davis azért is okozott óriási csalódást, mert nagyon úgy tűnik, hogy a saját sorozatának lényegi pontjaira nem emlékezett már. A harmadik évad, és egyben a sorozat legerősebb fő gonoszát játszotta vissza, de békén kellett volna hagyni, vagy legalábbis újra nézni az adott évadot. Nyilván ennyi év után nem lehet mindenre emlékezni, az ember még meg is bocsátaná, ha kisebb részletek elfelejtődnek, de amikor mindent átírunk, amit egy karakterről tudunk, mert úgy jobban passzol a kitalált történetszálba, az már azért bicskanyitogató. A Nogitsunét visszahozni Stiles nélkül, pedig elképesztő kihagyott ziccer, de hát ez nem csak Jeff Davisen múlt…

Egyébként rengeteg minden nem volt benne megmagyarázva, például ki Hikari és miért bíztuk rá a Nogitsunét? Kitől lett Dereknek egy 15 éves fia? Nagyon hamar belevágott a családalapításba a sorozat végével…

Miért érdemes megnézni a Teen Wolf filmet?

Őszintén szerintem jobban jár a rajongó, ha sorozatot nézi újra. A Teen Wolf filmnek sajnos nem igazán van semmilyen erőssége, olyan pillanata, amiért érdemes rá időt szánni. Az igazi rajongókat leginkább csak felhúzza a bugyutaságával, aki pedig annyira nem kedvelte a sorozatot, azt pedig nem fogja különösebben lekötni.

Nagyon szomorú ez, mert én tényleg nagyon drukkoltam a Teen Wolf filmnek, hogy jó legyen. Anno, bár sajnáltam, alapvetően jó döntésnek tartottam, hogy befejezték a sorozatot, mert ugyan még történetben mindig az erősebbek közé tartozott, azért már érződött, hogy túl van a csúcsponton és elindult a lejtőn, a film pedig csak bizonyította ezt.

Borítókép forrása: Teen Wolf: The Movie – Paramount+