Barion Pixel Szerelem, dráma és intrika – Ezeket a sorozatokat köszönhetjük még a Bridgerton család anyjának, Shonda Rhimesnak – Oldal 3 – Coloré

Szerelem, dráma és intrika – Ezeket a sorozatokat köszönhetjük még a Bridgerton család anyjának, Shonda Rhimesnak

2024. 05. 11.

Végignézted a Bridgerton család eddigi két évadát, majd a Sarolta királynőt is, és azon filózol, mi legyen a következő? Válogass Shonda Rhimes producer munkásságából, aki 2005 óta nem egy sorozattal ajándékozta meg a romantikára és drámára éhes nézőket.

Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?

sorozat egyetem
Forrás: Northfoto

Nem igazán tudnánk olyan szerepet mondani, amelyben Viola Davis ne brillírozna, így volt ez a 2014-ben indult, beszédes című thrillersorozatban is. A Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? eredetileg Annalise Keating védőügyvéd és jogászprofesszor tanórájának neve, de csakhamar a saját életében is választ kell adnia erre a kérdésre, ugyanis néhány diákjával együtt gyilkossági ügybe keveredik. A keretes szerkezetű szériában minden epizód végén egyre többet tudunk meg az évadvégi haláleset körülményeiről, hogy aztán egyszer csak összeérjenek a szálak. Mindeközben a joghallgatók életét is figyelemmel követhetjük, és a sorozat tesz róla, hogy mi aztán soha az életben ne akarjunk jogot hallgatni. A lebilincselő produkció hat évadot ért meg, jelenleg a Netflixen nézhető.

Botrány

shonda rhimes botrány
Forrás: Adam Taylor / Getty Images

Ő az a nő, aki megelőzheti, hogy kipattanjon egy botrány, ami egész Amerikát megrengetné. Olivia Pope (Kerry Washington), a Fehér Ház egykori sajtófőnöke saját válságkezelő céget indít, így bárki felbérelheti jogászokból csapatát ügyes bajos gondjai megoldására, de ahogy az lenni szokott, a legnagyobb gondok a saját életében adódnak. A 2012-ben elstartolt politikai thrillerhez nagy segítséget nyújtott Judy Smith, aki George H.W. Bush sajtótitkára volt, így nem kevés tapasztalata volt abban, hogyan kell megoldani kríziseket. Washingtont Emmy- és Golden Globe-díjra jelölték alakításáért, a szériát pedig 2013-ban az év legjobb televíziós műsorának választotta az Amerikai Filmintézet. Az öt évadot megélt Botrány kimagaslóan népszerű volt az amerikai tévénézők körében, csütörtökönként milliók kapcsoltak az ABC-re, hogy figyelemmel kövessék Pope és csapata munkáját, miközben persze – mivel Shonda Rhimes volt a producer – nem volt hiány romantikából, drámából, és tökéletesen megírt karakterekből sem. Jelenleg a Hulu kínálatában nézhető.

/szelavi/kultura/shonda-rhimes-sorozat-bridgerton/3/