Barion Pixel Pogány Judit lett a Nemzet Színésze – Coloré

Pogány Judit lett a Nemzet Színésze

2023. 12. 15.

Pogány Juditot választották a Nemezt Színészének!

Csomós Mari halála után új tagot választottak a nemzet színészei, s most Pogány Juditot választották maguk közé! A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila értesítette a jó hírről a művésznőt!

A Nemzet Színésze címet az kaphatja meg, aki színművészetén túl a magyar nyelv ápolásában és a nemzeti irodalom tolmácsolásában tevékenyen részt vett. Fontos, hogy emlékezetes fő- és epizódszerepeket tudjon maga mögött, betöltse a 62. életévét, negyven éve a színészi pályán legyen, és hogy húsz évadot – évadonként legalább egy szerepben – a budapesti Nemzeti Színház színpadán töltsön.

Ezért szeretjük Pogány Juditot

Szerepeinek számát már-már felsorolni is nehéz, hiszen számos színpadi és filmes szerepet tudhat maga mögött, ráadásul több generáció gyermekei nőttek fel hangján. Ő adott hangot a kis Vuknak, három karaktert szólaltatott meg a Kacsamesékben, ráadásul a Bogyó és Babóca is az ő hangján hallató. Játékát kedvesség, mérhetetlen alázat és báj járja át. Színészetét mély, igazi empátia táplálja, ugyanis rendkívüli módon képes együttérezni szereplőivel, így nem véletlenül került a Nemzet Színészeinek társaságába.

Nyitókép forrása: RTL