Barion Pixel Sir Paul McCartney és Sir Elton John filmszerepben – Érkezik A turné 2. része – Coloré

Sir Paul McCartney és Sir Elton John filmszerepben – Érkezik A turné 2. része

2023. 11. 28.

Sir Paul McCartney és Sir Elton John zenei munkásságukról ismertek, most mégis felbukkannak a mozivásznon!

Az angol popzene kiemelkedő alakjai, Sir Paul McCartney és Elton John is szerepeljenek a This Is Spinal Tap, azaz A turné című film folytatásában. A forgatás várhatóan 2024. februárjában kezdődik.

Paul McCartney és Elton John a vásznon

Rob Reinier 1984-es filmje egy fiktív angol heavy metal banda életét mutat be, amint egy amerikai turnén vesznek részt. Az alkotás nem klasszikus értelemben vett film, hiszen a dokumentumfilmek számos tulajdonságát felmutatja, így az úgynevezett mockumentary műfajt kapta sajátjául.

Jövőre, negyven évvel a film bemutatása után készül a folytatás, amit az immáron 76 éves rendező jegyez. Mint mondta, sokan noszogatták, hogy álljon neki a folytatásnak, de egyik ötletet sem érezte tökéletesnek a folytatásra, egészen mostanáig. Fontosnak tartotta ugyanis, hogy legalább olyan jó filmet készítsen, mint az első volt. Erre garancia az egykori Beatle és Elton John neve, akik ugyan csak felbukkannak a filmben, mégis sokatmondó, hogy két legenda tűnik fel a vásznon.

Paul McCartney és Elton John régi barátok / Kép forrása: Keystone / Getty Images
Paul McCartney és Elton John régi barátok / Kép forrása: Keystone / Getty Images

Paul McCartney számára korántsem idegen a filmezés, ugyanis már 1964-ben feltűnt a The Beatles-ről szóló Egy nehéz nap éjszakájában, majd később a Help!-ben, de a 2017-es A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja című filmben is megjelent, mint Jack Sparrow börtönben ülő bácsikája.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Johnny Depp és Paul McCartney együtt dolgoztak a kamerák előtt, ugyanis az amerikai színész brit barátjának több videóklipjében is feltűnik: a My Valentine című dalban például Natalie Portmannel szerepel.

Forrás: Film-News.

Nyitókép forrása: Getty Images