Barion Pixel Drámák és valóságshow-k hava: ezekkel szórakoztat minket a Netflix szeptemberben – Coloré

Drámák és valóságshow-k hava: ezekkel szórakoztat minket a Netflix szeptemberben

2023. 09. 01.

Nemzetközi csemegékkel, reality show-kal és elgondolkodtató drámákkal kényeztet minket a Netflix szeptemberben, de romkomban és krimikben sem lesz hiány ősz kezdetén a streaming-platformon.

Beköszöntött az ősz: ugyan a végtelen pumpkin spice latte-fogyasztás, a gyertyafényes ejtőzések és összebújások önmagukban is elég boldogsághormonnal látnak el minket, ám még jobban ki tudjuk használni az együtt töltött időt, ha elmerülünk a Netflix szeptemberi kínálatában. A streaming szolgáltató által felvonultatott filmek és sorozatok ugyanis elegendő muníciót szolgáltatnak arra, hogy akár egész éjszakákat átbeszélgessünk a hozzánk közelállókkal, s ezzel felejthetetlen benyomásokat és örök emlékeket szerezzünk.

Netflix szeptember: krimik és valóságshow-k előnyben

A day and a half (Másfél nap)

  • megjelenés: szeptember 1. 

Igazi csemegével nyitja az őszt a Netflix, hiszen szeptember 1-jén érkezik a streaming-platformra a svéd-libanoni színész, Fares Fares legelső, saját rendezésű filmje, a Másfél nap (A day and a half). (Fares Fares neve ugyan ismeretlenként csenghet a magyar közönség számára, ám a dán krimipápa, Jussi Adler-Olsen neve már kevésbé: Fares Farest az Adler-Olsen-féle Q-ügyosztály filmekből ismerhetjük, amelyben ő játszotta Assadot.)

Fares Fares alkotásában egy kétségbeesett édesapa, Artan (Alexej Manvelov) túszul ejti volt feleségét, Louise-t (Alma Pöysti), hogy újra találkozhasson a lányával. A volt szerelmesek és egy lelkiismeretes rendőrtiszt, Lukas (Fares Fares) érzelmes utazásra indulnak együtt, míg a Svédországon keresztül vezető, krimibe illő útjukon feltárul a kapcsolatuk múltja. A filmet Fares Fares és Peter Smirnakos írták, s a svéd alkotás lesz Fares rendezői debütálása. 

Is She The Wolf? (Vajon ő a farkas?)

  • megjelenés: szeptember 3. 

Valóságshow-ban sem lesz hiány a Netflix szeptemberi kínálatában, hiszen szeptember 3-án érkezik a streaming platformra az Is She The Wolf? (Vajon ő a farkas?) című japán reality-sorozat első évada. 

A tengerentúlon óriási népszerűségnek örvendő valóságshow valójában a klasszikus párkereső műsorok tematikáját követi, egyetlen különbséggel: az egymásba habarodó fiatalok nem lehetnek biztosak abban, hogy a másik fél valódi érzelmeket táplál irántuk, az egyik hölgy ugyanis „a farkas”, aki csak a dráma és szabotázs miatt van jelen a sorozatban. 

A tíz főből álló csapat tagjai tehát – érzelmek ide vagy oda – kénytelenek megbízni saját emberismeretükben, ha nem akarják, hogy összetörjék a szívüket. A 13 évadot megélt, többszörösen díjazott japán sorozat első alkalommal, kizárólag a Netflix kínálatában érhető el Magyarországon.

Tapie, a csodaember (Tapie/Class act) 

  • megjelenés: szeptember 13. 

Nemcsak reality-kben, hanem drámákban is erős a Netflix szeptemberi kínálata: szeptember 13-án érkezik ugyanis a streaming-platformra a Tapie, a csodaember (Tapie/Class act) című dráma a César-díjra jelölt Laurent LafitteJoséphine Japy és Fabrice Luchini főszereplésével. 

Nem véletlen, hogy a Bernard Tapie-ról szóló alkotás ezt címet kapta a Netflix készítőitől, hiszen a francia üzletember valóban csodabogár-számba ment a hetvenes-nyolcvanas években. Tapie ugyanis üzletemberként kezdte a pályafutását: csődbe ment vállalatok felvásárlásával foglalkozott, amelynek kapcsán hatalmas vagyonra tett szert. 

Netflix szeptember, Bernard Tapie
A Bernard Tapie életéről szóló minisorozat is megtalálható a Netflix szeptemberi felhozatalábanKép forrása: Jean-Michel TURPIN/Getty Images

Munkájával nemcsak pénzhez, hanem meglehetős befolyáshoz is jutott, mind a divatcikkek, mind a sportszerek gyártásában, de belekóstolt a média világába, mi több, beszállt a profi kerékpározók finanszírozásába is. A nyolcvanas években az Olympique de Marseille focicsapat elnöke lett, majd ’89-ben szocialista képviselőként bejutott a francia nemzetgyűlésbe. 1990-ben azonban véget ért felívelő pályafutása: csalás és korrupció vadjával elítélték, így az ambiciózus férfi csillaga egy-kettőre lehanyatlott. 

Hogyan lett a munkásosztály tagjából Franciaország egyik legvitatottabb közéleti személyisége? Mi vezetett pályája felíveléséhez, majd hatalmas bukásához? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Tristan Séguéla és Olivier Demangel hétrészes minisorozata.