Barion Pixel Ezt jelenti a Mission: Impossible főcímében szereplő morzekód – Coloré

Ezt jelenti a Mission: Impossible főcímében szereplő morzekód

2023. 07. 14.

A Mission: Impossible- Leszámolás első részének sztárjai, Simon Pegg és Rebecca Ferguson elárulták a franchise főcímdalának titkos morzekód jelentését.

A mai napon kerül a mozikba a Mission: Impossible – Leszámolás első része, és ennek kapcsán interjúvolták meg Simon Pegg és Rebecca Ferguson színészeket.

Természetesen szó esett a forgatásról is, de a sztárok olyan információt is megosztottak a film betétdaláról, ami eddig nem volt ismert, mégpedig azt, hogy morzekóddal van elrejtve benne valami.

Morzekód a Mission: Impossible zenéjében

A színészek egy ír rádióműsorban elmondták, hogy az 1967-es főcímzene szerzője, Lalo Schifrin elrejtett a dallamok között két kötőjelet és két pontot. Mint kiderült, ez a Morze nyelvén azt jelenti, hogy MI, ami a film címére, a Mission: Impossible-re utal.

A riporterek meghökkenve fogadták a hírt, de Rebecca Fergusson is megerősítette ezt a titkos információt.

A Mission: Impossible – Leszámolás első részében Pegg és Ferguson ismét Benji Dunn és Ilsa Faust szerepét alakítják. A franchise főszereplője, Tom Cruise mellett Hayley Atwell, Pom Klementieff, Vanessa Kirby, Ving Rhames, Esai Morales és Henry Czerny is szerepel a filmben. A további szereplők között találhatjuk még Shea Whigham, Cary Elwes, Indira Varma, Rob Delaney, Charles Parnell, Mark Gatiss, Frederick Schmidt és Greg Tarzan Davis neveit is.

Simon Pegg egy interjúban elmondta, hogy a Mission: Impossible főcímzenéjében szerepel az MI morzekód / Kép forrása: Theo Wargo / Getty Images
Simon Pegg egy interjúban elmondta, hogy a Mission: Impossible főcímzenéjében szerepel az MI morzekód / Kép forrása: Theo Wargo / Getty Images

Mint egy korábbi interjúban Klementieff és Kirby elárulták, hogy elállt a lélegzetük, amikor végignézték, ahogy Tom Cruise a film legnagyobb kaszkadőrmutatványát hajtja végre, amikor is egy motorral hajt le egy szikla széléről. Persze a legnagyobb biztonsági intézkedések mellett veszik fel a jeleneteket, volt már, hogy Cruise-nak baja származott abból, hogy nem igényel kaszkadőrt.

A 2021-ben befejezett film utómunkái egészen idáig tartottak, amikor még korántsem tartott ott a mesterséges intelligencia, ahol manapság, ezért a film témája igencsak aktuális.

Forrás: NME.

Nyitókép forrása: Getty Images

/szelavi/kultura/mission-impossible-morzekod/