Barion Pixel Magasságok és mélységek: itt az Erőss Zsolt hegymászóról szóló mozifilm első előzetese – Coloré

Magasságok és mélységek: itt az Erőss Zsolt hegymászóról szóló mozifilm első előzetese

2022. 05. 25.

Erőss Zsolt éppen ma húsz éve, 2002. május 25-én, délelőtt fél 11-kor első magyarként ért fel a Mount Everest 8850 méter magas csúcsára. Ezért ma, az évfordulón debütál a Csoma Sándor rendezésében készült Magasságok és mélységek című nagyjátékfilm teaser előzetese. A megtörtént eseményeken alapuló alkotás Erőss Zsolt felesége, Sterczer Hilda szemszögéből ábrázolja az eseményeket.

2013 májusának végén egy ország figyeli aggódva a híreket, amikor a Mount Everest első magyar meghódítója, Erőss Zsolt a társával együtt eltűnik a Himalájában. Bár mindenki más még reménykedik, felesége, Sterczer Hilda élő adásban jelenti be, hogy felesleges az újabb mentőexpedíciók szervezése. A következő hetekben a média szisztematikusan próbálja megtörni a nő keménységét.

Magasságok és mélységek
Kép forrása: Facebook

Első egész estés filmjében, a Magasságok és mélységekben Csoma Sándor, számos nemzetközi hírű kisfilm rendezője, a megtörtént eseményeket Erőss Zsolt felesége szemszögéből ábrázolja. Az alkotók fontosnak tartják, hogy merjünk beszélni a gyászról, mert ezzel a lelkiállapottal mindannyian találkozunk életünk során, és nem feltétlenül csak egy szerettünk elvesztése kapcsán. A főszerepben az erdélyi származású Pál Emőkét láthatjuk, míg Erőss Zsoltot Trill Zsolt alakítja.

Bedő Barna, a teaser előzetes vágója elmondta:„A teaser szándékoltan egyszerű. A képarány módosításával segít egyetlen mondatba sűríteni azt az érzést, amit a film remekül képvisel: feldolgozni a veszteséget olyan, mint felmenni egy nyolcezresre. A legrosszabb, hogy aki életünkben az oxigént jelenti, pont ő nincs többé. Ilyenkor forog és szűkül a világ. Ezért forog és szűkül a kép is.”

A Magasságok és mélységek idén szeptemberben kerül a hazai mozikba.