Barion Pixel Híres apák a történelemből és a filmekből – Te hányat ismersz fel? Teszteld tudásod apák napi kvízünkkel! – Coloré

Híres apák a történelemből és a filmekből – Te hányat ismersz fel? Teszteld tudásod apák napi kvízünkkel!

2024. 01. 01.

Bár itthon egyelőre nem igazán elterjedt ünnep, Amerikában és számos más országban a kétezres évek óta június harmadik vasárnapján ünneplik az édesapákat. Tudósok, bibliai szereplők, színészek, királyok és politikusok is szerepelnek mai kvízünkben, akikben egy dolog mindenképp közös – apukák.

Tagadhatatlan, hogy édesanyáink mellett az apukáknak is hatalmas szerepe van fejlődésünkben, személyiségünk és világnézetünk kialakulásában, boldogságunkban, így aztán üdvözlendő egy olyan ünnep, ahol róluk is megemlékezünk. Hiszen az anyák napja mindenhol népszerű esemény, az apák napja viszont kevésbé az. Pedig ők azok, akik – szerencsés esetben – védelmeznek, barkácsolni, autót vezetni tanítanak minket, aki meghatározzák a férfiakról alkotott képünket, akiktől fárasztó „apavicceket” tanulhatunk és akik felkészítenek mindenre, amire csak a férfiak tudnak. Ennek apropóján mai kvízünkben a történelem és a fikció híres édesapáit vettük górcső alá.

Képek forrása: Getty Images, Unsplash