Barion Pixel Henry Cavill könnyeivel küzdve mondott istenhozzádot kollégáinak a Vaják c. sorozatból – Coloré

Henry Cavill könnyeivel küzdve mondott istenhozzádot kollégáinak a Vaják c. sorozatból

2023. 06. 20.

Könnyesre sikeredett a búcsú Henry Cavill számára, aki a harmadik évad után kiszáll a Vaják című sorozat forgatásából. Cavill elérzékenyülve köszönte meg színésztársainak a közös munkát, s nem felejtette el méltatni a kollégái teljesítményét abban, hogy a sorozat ekkora sikereket érhetett el. Cavill távozása ugyan megrendítette a készítőket és rajongókat, ám utóbbiak bíznak benne, hogy a színészt egy ennél is nagyobb projektben láthatjuk viszont a közeljövőben.

Elérzékenyült a kollégáitól való búcsú közben Henry Cavill, – írja a Daily Mail. Cavill egy brazil Netflix-eseményen mondott istenhozzádot Freya Allannek, Anya Chalotrának és Joey Batey-nek, akikkel a Vaják (Witcher) című sorozatban játszott együtt. „Nagyon köszönöm mindannyiótoknak. Érzem a szeretetet és én is szeretlek benneteket. Csodálatos, hogy itt lehetek” – mondta könnyeivel küszködve a sztár, akit egyértelműen megvisel, hogy a sorozat negyedik évadától kollégájának, Liam Hemsworthnek adja át a szerepét, egyelőre ismeretlen okokból. 

Henry Cavill és az érzelmes búcsú

„Srácok, annyi árnyalatot és részletet visztek ezekbe a karakterekbe, amelyekkel kapcsolatban gyakran fennáll annak a veszélye, hogy túlságosan leegyszerűsítik őket… Amit ezekkel a figurákkal csináltatok, az hatalmas munkával, törődéssel és erőfeszítéssel jár” – méltatta az eseményen kollégáit Cavill. 

A színész ezt követően elmondta, hogy a „legnagyobb öröm és megtiszteltetés” volt számára ezzel a trióval dolgozni, majd a következőképp zárta beszédét: „Csak annyit akarok mondani, hogy borzasztóan hiányozni fogtok.”

Henry Cavill, Vaják, búcsú
Cavill és színésztársai: a Cirit játszó Freya Allan, és a Yennefert alakító Anya Chalotra. Kép forrása: Dave J. Hogan/Getty Images

A Henry Cavill főszereplésével készült sorozat 2019. december 20-án indult hódító útjára a Netflixen, s népszerűsége azóta is töretlen: a megjelenés évében mind Amerikában mind Lengyelországban (a történet Andrzej Spakowski azonos című könyveiből táplálkozik, ezért borzasztó népszerű a kelet-európai régióban) vezette a nézettségi listákat, de a 2021-ben debütált második évad sem marad el tőle: ezt összesen 462,5 millió órán át streamelték a világon összesen. (Ezzel az eredménnyel egyébként a Netflix legnézettebb műsorai közé tartozik.)

Nagy mértékben köszönhető ez a búcsúzkodó Cavillnak, aki több interjúban is bevallotta, hogy afféle „nerd”-ként élte meg a forgatást: tudnivaló, hogy a színész már a szerep megszerzése előtt is imádta a történetből készült videójátékot, s Spakowski könyveit. (Amelyekből egy-egy jelenet forgatásakor szó szerint képes volt idézni.) A színész nemcsak a szellemi átlényegülést vette komolyan, hanem fizikailag is kizsigerelte magát a szerep kedvéért: a speciális diéta mellett futással kezdte mindennapjait, majd ezt követően súlyzós edzéssel és crossfit-gyakorlatokkal tökéletesítette nem mindennapi izomzatát. 

Vaják: amit a 3. évadról tudni érdemes

Vaják harmadik évadának első etapja június 29-én érkezik a Netflix streaming platformra, s ugyanolyan izgalmasnak ígérkezik, mint a korábbi történetszálak. Geralt ezúttal már nem önmagáért, de nem is zsoldért küzd meg a különös lényekkel és mindenre elszánt katonákkal: mostantól már a családjáért kell ölnie. 

Miközben a kontinens uralkodói, mágusai és lényei versengenek Ciri elfogásáért, Geralt igyekszik elrejteni őt, s elhatározza, hogy megvédi újonnan egyesült családját azoktól, akik pusztulással fenyegetik azt. Yennefer elvezeti a csapatot Aretuza védett erődjébe, hogy több információhoz jussanak a lány kiaknázatlan képeségeiről, majd rá kell jönniük, hogy a politikai korrupció, a sötét mágia és az árulás eddig ismeretlen csataterére sikerült betoppanniuk: a triónak mindent kockára kell tennie, hogy megőrizzék józan eszüket és a családi békét. 

A harmadik évadban szerencsére még a megszokott szereplőkkel találkozhatunk: Joey Batey Jaskierként, Royce PierresonIstreddként, Anna Shaffer Trissként, Kim Bodnia pedig Vesemirként tér vissza. Ugyan egyelőre nem tudni, Henry Cavill pontosan miért vált ki a sorozatból, a rajongók drukkolnak, hogy egy újabb ikonikus szerepben láthassuk őt viszont. Mivel Cavill elárulta, hogy 2005-ben versenyben volt James Bond szerepéért (amelyet végül Daniel Craig nyert el), régóta spekulációk terjednek arról, hogy a színész 007-es ügynökként térhet vissza a mozivászonra. Izgatottan várjuk, mit hoz neki a jövő!

Forrás: DailyMail.com
Borítókép forrása: Juan Naharro Gimenez/Getty Images