Barion Pixel Halloweeni bulik, amiken bár ott lettünk volna! – Coloré

Halloweeni bulik, amiken bár ott lettünk volna!

2021. 10. 31.

Az amerikai kultúra legnagyobb bulijai alighanem a Halloween köré szerveződnek (oké, ha nem számoljuk július negyedikét és a szilvesztert). Ezeket mi, európaik leginkább a tévéképernyőkről ismerjük és irigyeljük halálosan – például az alábbi ötöt is.

Jóbarátok (8. évad)

Jóbarátok
Forrás: Northfoto

Alighanem a sorozatok történelmének egyik legjobban szeretett epizódja volt a Jóbarátok jelmezes bulija a nyolcadik évad során. Nehéz kiválasztani, melyik volt a legjobb az öt barát jelmeze közül (ha engedékenyek vagyunk, akkor Rachelt is belevesszük, aki azt a ruháját viselte, amibe a várandóssága miatt hamarosan úgysem fog beleférni). Ross Burgnyikja, amit aztán Justin Bieber is viselt az idei Jóbarátok-különkiadásban, vagy Chandler rózsaszín nyuszijelmeze, amit Monica kölcsönzött neki, mert már nem volt más? Vagy Phoebe Supergirl és Monica Batwoman kosztümjei, amik ma is megállnák a helyüket? Mi Joey mellett tesszük le a voksunkat, aki Chandlernek öltözött úgy, hogy felvette legjobb barátja összes ruháját.

Bajos csajok

Bajos Csajok
Forrás: IMDB

„Csajországban Halloween az évnek az az éje, mikor egy lány szajhának öltözhet, és a többi lány nem szólja meg érte.” Ha ezt Cady Heron előre tudta volna, akkor nem öltözik – logikusan – félelmetes halott menyasszonynak a 2004-es klasszikusban, a Bajos csajokban. A Lindsey Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried főszereplésével készült mozit bármikor újra tudnánk nézni, és nemcsak a Halloween-buli miatt, hanem ott van például az emlékezetes karácsonyi előadás, Cadyék terve Regina felhízlalására, és persze ott a kétezres évek-nosztalgia!

Új csaj (2. évad)

New Girl Halloween Header 1600
Forrás: Northfoto

Zooey Deschanel vagyis a bohókás, néha kissé infantilis Jess Day az első részben három szingli sráccal költözik össze egy szakítás után. Nick, Schmidt és Winston mind remekül megírt karakterek, a hét évadot megért Új lány pedig egy szuper sorozat azoknak, akiket érdekelnek a los angeles-i fiatalok mindennapjai, párkeresése és bukdácsolása a nagybetűs Életben. Jess minden ünnepet imád, így a Halloweent sem hagyhatják ki soha a srácok – még ha legszívesebben ezt is tennék. Frappáns jelmezekből itt sincs hiány, bár az „it’s reigning, cats and dogs”-ot lehetetlen volt lefordítani magyarra, így aki nem eredeti nyelven nézte, szerintem fogalma se volt arról, hogy miért visel az egyik szereplő egy jogart és palástot rajta plüssállatokkal. Ez a sorozat egyébként azok közé tartozik, melyeket angolul jó nézni, hiszen a szóviccek, kulturális utalások nehezen érthetőek és elvesztik poénjaikat, amikor lefordítják őket.

Brooklyn Nine-Nine

B99
Forrás: Screenrant

Az utóbbi évek egyik legjobb rendőrös sitcomja volt a Brooklyn Nine-Nine, mely egy hónapja ért véget. A képzeletbeli 99-es rendőrőrs mindennapjait követő sorozat rengeteg emlékezetes epizódot hagyott ránk, melyek közül kiemelkednek a halloweeni részek. Az első évadtól kezdve mindegyiken át a „Halloween Heist„-ok lényege az volt, hogy az őrs tagjai, a nyomozóktól elkezdve az asszisztenseken át megszerezzenek egy kupát, a későbbiekben a bokszolókéhoz hasonló övet, és ezzel elnyerjék Legjobb Nyomozó/Zseni címet. Ezeken a napokon mindent bevetettek, hogy ellopják kollégáik orra elől a nyereményt – hasonmások, zárfeltörés, igazi bűnözőkkel való szövetkezés, és Holt kapitány corgija is közrejátszik a versenyben.

Modern család (2. évad)

Ty Burrell, Julie Bowen
Forrás: IMDB

Ahogy a Brooklyn Nine-Nine, úgy az ABC ikonikus vígjátéksorozata, a Modern család is bővelkedik halloweeni részekben, a legjobbra azonban a második évados epizód sikerült. Ebből kiderült, hogy Claire mennyire odavan az ünnepért és az ijesztgetésért, és az édességgyűjtő gyerekeket egy mini-színdarabbal várja otthon. Csakhogy erre a család többi tagja nem annyira kapható, elrontják a mondataikat, elkésnek és kiesnek a szerepükből – Claire nagy bosszúságára. A család aztán összekapja magát a rész végére, eljön a happy end, mi nézők pedig továbbra is fájó szívvel gondolhatunk arra, hogy itthon nem szokás így halloweenozni.