Barion Pixel Golden Globe 2022: világsztárok és közönség nélkül rendezik meg a díjátadót – Coloré

Golden Globe 2022: világsztárok és közönség nélkül rendezik meg a díjátadót

2022. 01. 07.

A Golden Globe-díjátadót helyi idő szerint vasárnap 18 órakor rendezik meg a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben, de elmarad a sztárok vörösszőnyeges felvonulása, és közönséget sem hívnak a ceremóniára.

koronavírus-járvány terjedésével indokolja a visszafogott gálát a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezetének (HFPA) közleménye. „Továbbra is az egészség és biztonság a legnagyobb prioritás a HFPA számára” – fogalmaztak, hozzátéve, hogy a díjátadón résztvevőktől a belépéshez nemcsak oltási igazolást, hanem egy 48 óránál nem régebbi negatív tesztet is kérnek. A vendégeknek maszkot kell viselniük, és távolságot kell tartaniuk a bálteremben, ahol a ceremóniát rendezik.

Golden Globe 2022
Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

A Variety szerint a Golden Globe-gála szervezőinek nem sikerült meggyőzniük egyetlen nagy hollywoodi sztárt sem, hogy részt vegyen a díjátadó ünnepségen, amely eddig hagyományosan a filmes díjszezon nyitánya volt. A díjátadónak nem lesz tévéközvetítése sem, az NBC tévécsatorna még tavaly bejelentette, hogy a HFPA gyakorlatával kapcsolatban felmerült etikai kérdések és a tagság sokszínűségének hiánya miatt nem közvetíti a gálát.  A HFPA egyébként az elmúlt hónapokban számos alapvető változást vezetett be, egyebek mellett módosult a viselkedési kódex, és 21 új taggal – köztük fekete újságírókkal – bővítették a szervezetet.

A 79. Golden Globe-díj jelöltjeit decemberben hozták nyilvánosságra. A legtöbb, hét-hét jelölést a filmes mezőnyből Jane Campion A kutya karmai között című westernje és Kenneth Branagh Belfast című önéletrajzi ihletésű filmje kapta, a tévésorozatok közül pedig az HBO Utódlás című produkciója esélyes a legtöbb, öt díjra.

Forrás: MTI