Barion Pixel Ezt tudjuk eddig a Bridgerton 2. évadáról – Coloré

Ezt tudjuk eddig a Bridgerton 2. évadáról

2022. 03. 19.

Csodás ruhaköltemények, az ascoti derby, bálok, intrika, szerelem és szenvedély – ezt várhatjuk A Bridgerton család címet viselő Netflix-sorozat második évadától.

A Bridgerton család 2020 karácsonyán debütált a Netflixen, és egy hónap alatt több, mint 82 millióan nézték meg. A rekorder széria második évada nemsokára, pontosabban szólva március 25-én érkezik – lássuk, mit is tudunk róla eddig. 

bridgerton 2. évad
Forrás: Northfoto

Julia Quinn írónő “A herceg és én” című romantikus regénye 2000-ben jelent meg, ez adta az alapját az 1810-20-as évek Londonjában játszódó széria első évadának. A hatalmas sikerre való tekintettel a premier után alig egy hónappal, 2021 januárjának végén megérkezett a hír, miszerint 2022-re várható a Bridgerton 2. évada, és az azt készítő stúdió, a Shondaland berendelte a 3. és a 4. etapot is. Bátor, ugyanakkor elég kézenfekvő döntésnek tűnt, látva az óriási érdeklődést.

A soron következő évad Quinn regényfolyamának második könyvére, A vikomt, aki szeretett engem című kötetre épül majd, persze lesznek azért eltérések a történetben. A Bridgerton-könyveket ismerő rajongók így nem lepődtek meg azon, amikor kiderült, hogy az első évad szívtiprója, a milliók által körülrajongott, Regé-Jean Page által alakított Simon Bassett gróf nem fog visszatérni a a Bridgerton 2. évadában. Azonban a sorozatot követők nagy százaléka nem ismerte a könyveket, így ők hatalmas felháborodással konstatálták a döntést. Page a Twitterén így nyilatkozott távozásáról: “Öröm és kiváltság! Megtiszteltetés, hogy a család tagja lehetek – a képernyőn és azon kívül.  A szereplők, a stáb és a hihetetlen rajongók – a szeretet valódi, és csak nőni fog.”

Na de akkor miért is nézzük tovább a kosztümös szériát? A Bridgerton 2. évadának középpontjában Daphne (Phoebe Dynevor) bátyja, Anthony (Jonathan Bailey) és magánélete áll majd, és már azt is tudjuk, hogy ki lesz a női főszereplő. Chris Van Dusen, a sorozat  showrunnere így nyilatkozott az új évadról: “Azután folytatjuk Anthonyval, hogy láttuk, min ment keresztül a szeretőjével. Szerelem lett volna? Egyesek szerint igen, mások nem így neveznék. Ismét megvizsgáljuk majd a kötelesség és a becsület fogalmát.” Azt is tudjuk már, hogy a brit születésű, indiai felmenőkkel rendelkező Simone Ashley játssza majd Kate Sharmát, Anthony vágyainak tárgyát. Azonban nem lesz klasszikus szerelem első látásra sztori, sőt, a Netflix által tavaly szeptemberben megmutatott rövid jelenet arról tanúskodik, hogy a két szereplő eleinte negatív érzéseket táplál egymás iránt. A videóban láthattuk, amint Kate rosszallását fejezi Anthonyval kapcsolatban, már ami a férfi feleségigényét illeti, a rövid szóváltás végén pedig még egy epés megjegyzést is elejt a lovaglótudásával kapcsolatban. A hírek szerint fontos szerepe lesz majd a sorozatban Charithra Chandrannak is, aki Edwinát, Kate húgát alakítja majd. 

2022 Bridgerton Tv Set
Forrás: Northfoto

Az új évad első kedvcsinálója idén február 14-én, Valentin-napon jelent meg (valószínűleg szándékosan időzítették a szerelmesek ünnepére, hiszen ez a nap Amerikában igen népszerű), és bő egy perces videóból kiderül, hogy drámából, intrikából, pletykából ezúttal sem lesz hiány. Lady Whistledown, a város rejtélyes hírmondójának kilétére az előző évad végén fény derült, legalábbis a nézők számára (ha még nem láttátok, akkor nem spoilerezünk). Azonban a városlakók még nem tudják, ki is ő, így nyugodtan folytathatja küldetését, miszerint jól megkavarja a szálakat a londoni elit köreiben, titkokról rántja le a leplet, és egyfajta korabeli Gossip Girl-ként működik (remélem, ez a hasonlat nem lesz idegen egy Bridgerton-rajongó számára sem).

Az első évad ismerős arcai közül is jó páran visszatérnek, például maga a királynő, Featheringtonék, és Lady Danbury is. És hogy hol keltették életre a monumentális produkciót? Noha sokan úgy gondolhatjuk, hogy Anglia-szerte utaztatták a stábot, ez nem így van, a Bridgerton 2. évada is ott forgott, ahol az első: egy óriási, 110 ezer négyzetméteres stúdióban, Londontól északra. Az épületben nemcsak a több tucatnyi különböző jelenethez találjuk meg a díszleteket, hanem a forgatókönyvírók szobáit, és az öltözőket is. Az egyik stábtag szerint legalább egy hét volt, mire megtanulták, mi hol van a hatalmas helyszínen és végre nem tévedtek el munka közben. Ahhoz, hogy minden belső díszlet élethű legyen, a sorozaton dolgozók rengeteg tanulmányutat folytattak a forgatásokat megelőzően, fontos volt, hogy stimmeljenek az anyagok, a színek, a méretek. Azonban hozzátette azt is, hogy sok elem inkább “bridgertonos” lett, mintsem élethű, hiszen ne felejtsük el, hogy kitalált történetről van szó. 

Természetesen a külső helyszíneken készült jeleneteket nem itt oldották meg, hanem ellátogattak Anglia ikonikus tájaira, utcáira is – ilyen volt a Hampton Court Palace, a Wilton House, a Windsor Great Park, és a Syon Park is.